MUDr. Ján Lakota o veľkom probléme v podobe RNA prepisovania do DNA človeka: Očkovanie ľudí  mRNA vakcínami proti SARS-COV-19  je potrebné okamžite zastaviť!

19.06.2021 | 10:20
  19
Onkológ a hematólóg MUDr. Ján Lakota, CSc. z Virologického ústavu Slovenskej akadémie vied reaguje na objav, ktorý ukazuje, že ľudské bunky môžu zapísať RNA sekvencie do DNA.

Nemyslel som si, že to zažijem. Takmer polstoročie mojej vedeckej kariéry som bol presvedčený, že biológia a medicína  je úžasná a ja sa doslova hrám pri odhaľovaní ich tajomstiev. Ako sa hovorí „chyba lávky“. Obidve sú ženského rodu a ako sa hovorí „od (každej) čakaj všetko“. Samozrejme, že toto patrí do drobného prekárania je to úplne bez postranných úmyslov.

O čom je reč? V biológii platí tzv, centrálna dogma: DNA sa prepisuje do RNA a RNA sa prepisuje do bielkovín. Táto dogma trochu „dostala“ na frak objavom enzýmu, ktorý sa nazýva reverzná transkripáza (RT). RT je schopná prepísať RNA do DNA. 

Dobre, upokojme sa. RT je prítomná len u niektorých vírusov, u človeka jej prítomnosť nebola nikdy dokázaná. Teda dovtedy, kým sa na scéne neobjavil HIV a následne AIDS. Ale aj tak, HIV si RT žiarlivo stráži a človeku ju len tak nepožičia. Všetky reči o tom, že  mRNA vakcín proti koronavírusu SARS-COV-19  sa môže prepísať do DNA človeka,  som považoval za, mierne povedané nemiestne. Až do včera (17.06.) Moje sebavedomé tvrdenie sa rozsypalo ako domček z kariet.

Pán Adrián Repčok z InfoVojny mi poslal nasledujúci link: https://www.jefferson.edu/about/news-and-events/2021/6/discovery-shows-human-cells-can-write-rna-sequences-to-dna.html

Jeho na tento link upozornil pán Juraj Poláček. Ako sa hovorí, svet je malý, a cesty Pánove sú nevyspytateľné.

O čo vlastne ide? Názov „Discovery Shows Human Cells can Write RNA sequences into DNA“ (Objav ukazuje, že ľudské bunky môžu zapísať RNA sekvencie do DNA) mi doslova vyrazil dych.

Dr. Pomerantz so svojím tímom študoval veľmi neobyčajnú polymerázu, ktorá sa volá polymeráza theta (polymeráza θ (Polθ)). V sérii elegantných experimentov autori ukázali, že polymeráza θ bola schopná convertovať (prepísať) RNA „správy“, teda sekvencie do DNA. Urobila to rovnako dobre, ako reverzná transkriptáza vírusu HIV. Zároveň jej to šlo lepšie ako, keď „len duplikovala“ DNA do DNA.

Inými slovami funkcia reverznej transkriptázy (RT) jej jednoducho „svedčí“ viac ako funkcia DNA polymerázy. Originálna práca bola publikovaná 11.06.2021 v časopise Science Advances (časopis má impakt faktor vyše 13).

Čo z toho vyplýva? Ľudské bunky jednoznačne, bez akýchkoľvek pochýb obsahujú enzým, ktorý je schopný prepísať RNA do DNA.

A?

očkovanie ľudí  mRNA vakcínami proti SARS-COV-19  je potrebné okamžite (najradšej so spätnou platnosťou) zastaviť. Nebezpečenstvo zabudovania vírusového proteínu do ľudského genómu je vo svetle súčasných vedeckých poznatkov reálne a vysoké.

MUDr. Ján Lakota, CSc., 18.06.2021

člen odbornakomisia.sk

Zdroj: Advokátksa kancelária Weis & Partners

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti