Mistrík a Krajniak nepoznajú ústavu. Vládu, kde by boli Kotlebovci, by nevymenovali

21.02.2019 | 19:09
  0
Takýto názor vyjadrili v diskusii Denníka Postoj.

Prezidentskí kandidáti Robert Mistrík a Milan Krajniak očividne nepoznajú Ústavu Slovenskej republiky. Na otázku, či by vymenovali vládu, v ktorej by boli ministri za Ľudovú stranu Naše Slovensko, odpovedali negatívne. Ústava však hovorí jasne, a to, že prezident vládu, po odovzdaní poverenia, vymenovať musí.

Takýto názor vyjadrili v diskusii Denníka Postoj. Otázka moderátora znela nasledovne: „Ak by hrozila situácia, že tu vzniká vláda, ktorej súčasťou je ĽSNS a Marian Kotleba alebo niekto z ĽSNS by sa mal stať ministrom, ako by ste sa ako prezident zachovali?“

Štyria kandidáti odpovedali, že takúto vládu by podľa ústavy vymenovať museli a tak by aj učinili. No našli sa dvaja, ktorí buďto ústavu nepoznajú alebo ju vedome ignorujú.

„Na 90 percent by som takú vládu nemenoval, ale desať percent si nechávam preto, lebo možno môže byť niekto ešte horší, kto v tom budúcom parlamente bude, ale na 90 percent by som takú vládu nemenoval,“ odpovedal kandidát Milan Krajniak, ktorý je v súčasnosti podpredsedom a poslancom za hnutie Sme rodina – Boris Kollár.

„Som prekvapený, ako reagujú moju spolukandidáti. Vymenovať fašistu za ministra je už ozaj niečo veľa,“ začal Mistrík. „(Ľudia) nevolia (prezidenta) preto, aby sa oháňal tým, že musí vymenovať. Kde je to napísané, že musí vymenovať?“ spýtal sa kandidát Mistrík.

Táto Mistríkova otázka rozosmiala nielen publikum, ale aj niektorých ďalších kandidátov na prezidenta, ktorí mu odpovedali, že sa to píše v ústave. Na čo Mistrík odpovedal: „Nie, ja si to nemyslím.“

Dobrou otázkou, hlavne pre voličov je, či je dôležitejšie to, čo sa píše v našej ústave alebo to, čo si myslí pán Mistrík, či iný kandidát... a či sú správnymi kandidátmi ľudia, ktorí neovládajú právomoci funkcie, do ktorej kandidujú.

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti