Militantný vakcinátor Sabaka sa chválil získanou odbornosťou na sociálnej sieti gramatikou ako z pomocnej školy: „Tytul docenta získal pred 3 rokmy!“

23.12.2021 | 08:30
  46
Mladý infektológ Peter Sabaka, ktorý sa už viac ako rok vyjadruje k situácii a opatreniam súvisiacich s mediálnym divadlom okolo infekcie koronavírusu je jednou z mediálnych tvárí agresívnej vakcinačnej propagandy.

Lekár Peter Sabaka, ktorý propaguje očkovanie ako cestu z pandémie a neustále dostáva obrovský priestor v médiách si narobil poriadnu hanbu. Jeho gramatika je hanba aj pre žiaka prvého stupňa.

Reagujúc na príspevok Anny Belousovovej vyvolal salvu smiechu u používateľov Facebooku, v jeho komentári sa totiž našlo množstvo preklepov a gramatických chýb. Samozrejme, za preklepy by sa mu nikto nevysmieval, ale napísať slovo titul s ypsilonom, to je naozaj zvláštne. Mnohí tomu nedokážu uveriť a sú presvedčení, že musí ísť o hoax.

Mladý infektológ Peter Sabaka, ktorý sa už viac ako rok vyjadruje k situácii a opatreniam súvisiacich s mediálnym divadlom okolo infekcie koronavírusu je jednou z mediálnych tvárí agresívnej vakcinačnej propagandy.

„Tým, že znášame obmedzenia, zatvorené školy, gastro, kultúru, šport a preplnené nemocnice, trpíme aj za tých, čo podľahli dezinformáciám. V skutočnosti ale máme veľké šťastie a ani zďaleka to nie sme my, čo najviac trpíme. Nielenže vďaka tomu, že sme očkovaní, sa nemusíme toľko báť o naše zdravie a životy, ale žijeme aj v omnoho krajšom svete,“ cituje jeho nedávny status na sociálnej sieti portál Extraplus.

Sabaka je tiež propagovaním nosenia rúšok a ďalších protipandemických opatrení. Vo svojom nedávnom statuse sa snažil očierniť svojich starších a skúsenejších kolegov MUDr. Andreja Janca a Prof. MUDr. Štefana Hrušovského, ktorých za kritické názory voči očkovaniu a korona-opatreniam označil za antivaxerov. Upozornil aj na to, že obaja experti vo svojej profesii vystupujú v InfoVojne alebo na platforme magazínu Zem&Vek, kde slovenskej verejnosti poskytujú iný pohľad na súčasnú situáciu, aký prezentujú korporátne a tzv. verejnoprávne médiá.

Infektológ bratislavských Kramárov Peter Sabaka získal v polovici septembra prestížnu cenu J. M. Hurbana. S ňou je spojená aj odmena vo výške 28-tisíc eur. Bývalí poslanci ĽSNS Milan Uhrík a Milan Mazurek, v súčasnosti pôsobiaci v hnutí Republika v reakcii uviedli, že Sabaka peniaze získal ako tichú odmenu za schvaľovanie protipandemických opatrení.

Uhrík vo svojom videu z polovice septembra tvrdí, že peniaze získal ako odmenu „za verejné schvaľovanie nezmyselných Covid obmedzení. Áno, celé to Covid šialenstvo na Slovensku je najmä o peniazoch. MOMky, vakcíny, provízie a odmeny…“.

Sabaka však následne tieto informácie vyvrátil a tvrdil, že za očkovaciu kampaň ani za žiadne svoje výroky peniaze nedostal, a to ani od farmaceutických firiem, ani od vlády, či inej štátnej inštitúcie. Od spomenutých poslancov žiada v prežalobnej výzve celkovo 48-tisíc eur. (28-tisíc eur od Uhríka a 20-tisíc od Mazureka). Dôvodom je ohováranie. 

„Beriem to ako ohováranie a hanobenie môjho dobrého mena. Som lekár, vystupujem ako odborník a keď niekto spochybňuje moju nezaujatosť, tak to vážne spochybňuje moje dobré meno,“ uviedol ako dôvody svojho konania. 28-tisíc od Uhríka žiada z dôvodu, že práve toľko podľa jeho slov dostal ako tichú odmenu, 20-tisíc od Mazureka po konzultácii advokátskou kanceláriou. „Má to mať aj výchovný efekt, keby sme sumu stanovili na tisíc eur, pri ich príjmoch by si to ani nevšimli,“ vysvetlil.

Zdroj: InfoVojna / magazin1.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti