Mikulec s Kovaříkom hrubým spôsobom zasahujú do vyšetrovania, reaguje Pčolinský na marenie závažnej kauzy manipulovania trestných konaní a vyrábania svedkov a kajúcnikov

26.07.2021 | 16:30
  1
Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a policajný prezident Peter Kovařík by mali zo svojich funkcií odstúpiť.

Situácia okolo šéfky vyšetrovateľov špeciálneho tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) sa zamotáva. Spôsobil to svojím vyjadrením najmä policajný prezident Peter Kovařík, ktorého, a nielen jeho, za to skritizoval v statuse Peter Pčolinský.

Vysvetlenia najvyšších policajných funkcionárov ku zbabranej policajnej akcii, pri ktorej im spred nosa ušli dvaja dôležití svedkovia, a aj následné kroky, sú už pár dní stredobodom pozornosti. Kto ich za to okrem opozície kritizuje je najmä brat väzobnme stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. A to nielen šéfa polície, ale aj ministra vnútra.

Zrazu sa Kovařik sťažuje, že ich neinformovali, keď išli zadržiavať vagabundov

„Policajný prezident tvrdí, že o vykonávaní zadržiavacích úkonov vyšetrovateľky inšpekcie nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo potrebné preveriť nasadenie zásahovej jednotky v teréne. Toto je neskutočne! Tak doteraz boli vyšetrovatelia nezávislí a minister ani prezident PZ vraj netušili kedy a koho majú „zobrať“. Zrazu sa Kovařík sťažuje, že ich neinformovala, že ide zadržiavať vagabundov,“ krúti hlavou nad slovami policajného prezidenta Peter Pčolinský a dodáva, že teda zmarili zásahovku na ceste…

Zdroj: hlavnydennik.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti