Mikulec popiera zákaz uctiť si Lučanského pamiatku. Minister vnútra konšpiruje o konšpirátoroch a kvázi odborníkoch

02.01.2021 | 14:27
  7
Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) tvrdí, že od včerajšieho dňa dostal množstvo správ, či je pravda, že príslušníkom PZ zakázal uctiť si pamiatku Lučanského zapálením sviečky.

Minister vnútra Roman Mikulec popiera šíriace sa správy o tom, že by zakázal mužom zákona uctiť si pamiatku policajného exprezidenta Milana Lučanského zapálením sviečky. Vyjadril sa aj k vyšetrovaniu, ktoré podľa jeho slov prebieha zákonným spôsobom.

„Je veľmi smutné, že tragédia, ktorá sa stala deň pred koncom roka 2020, sa okamžite stala živnou pôdou pre konšpirátorov, kvázi odborníkov a bezpečnostných analytikov (ktorých už väčšina médií k relevantným témam ani neoslovuje), a v neposlednom rade aj pre opozíciu,“ napísal na úvod Mikulec.

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) tvrdí, že od včerajšieho dňa dostal množstvo správ, či je pravda, že príslušníkom PZ zakázal uctiť si pamiatku Lučanského zapálením sviečky.

„Nie, nie je to pravda. Žiadny takýto zákaz som nedal. Vo vestibule prezídia bola pre príslušníkov PZ, pri fotografii generála Lučanského, k dispozícii kondolenčná kniha, kde mohli vyjadriť sústrasť,“ zdôraznil minister na sociálnej sieti. Súčasne pripomenul, že ľudia pred budovou polície môžu zapaľovať sviečky.

Mikulec sa vyjadril aj k vyšetrovaniu Lučanského prípadu. „Z informácií, ktoré mám priamo od kompetentných, vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan L., je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov,“ povedal šéf rezortu vnútra.

Vyšetrovanie je podľa neho vedené na základe množstva dôkazov, ktoré sa vyhodnocujú jednotlivo a aj v celku a priebežne sa zabezpečujú ďalšie dôkazy a podklady do spisu. „Vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi, príslušná žiadosť o umožnenie návštevy vyšetrovateľovi doteraz doručená nebola,“ uzavrel minister.

Generál Mgr. Milan Lučanský bol nevinný

Právnička Judita Laššáková vo svojom statuse porovnala smrť amerického občana Georga Floyda a následné vyhlásenia našich, najmä koaličných politikov, ktorí sa nad jeho smrťou vo veľkom pohoršovali:

„Aby nedošlo k omylu: zbytočné vyhasnutie každého ľudského života je katastrofa! Neprináleží nám súdiť iných. Chápem, že na Slovensku sa rozvinul zvyk tvrdiť o zadržaných, obvinených a obžalovaných, že sú vinní. Ale je to porušenie Ústavy SR a aj medzinárodných dohovorov. Vinný je totiž až ten, kto bol právoplatne odsúdený súdom. Nie politikmi, ani novinármi. Väzbu garantuje štát. A vo väzbe sú len a výlučne nevinní ľudia. Áno, len nevinní. Generál Mgr. Milan Lučanský bol nevinný. George Floyd niekoľkokrát právoplatne odsúdený,“ uvíedla Laššáková.

Viac v článku TU.

Kto je konšpirátor, pán minister? Kto sa dostal k moci vďaka vytĺkaniu politického kapitálu z vraždy Kuciaka?

InfoVojna si v tejto súvislosti kladie otázku, kto je tu skutočný konšpirátor? Nebola náhodou vážený pán minister konšpirácia falošný mediálny naratív o vražde novinára Kuciaka, keď mnohí upozorňovali na to, že orgány činné v trestnom konaní nehľadali skutočného vraha novinára a jeho snúbenice.

V tejto súvislosti treba pripomenúť nielen terajšiemu ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO), ale aj jeho predchodcovi Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD), že generál Lučanský sa dostal do konfliktu s vyšetrovateľom vraždy Jána Kuciaka pánom Petrom Juhásom. Policajný exprezident totiž nepovažoval vyšetrovanie za dôkladné. Pýtal sa tiež, či tútorom vyšetrovateľa vraždy Kuciaka nebol jeden z právnych zástupcov poškodených.

A najdôležitejší moment v celej tejto záležitosti je fakt, že práve na základe falošného mediálneho naratívu sýteného za aktívnej účasti mimovládok bola v spoločnosti vďaka predstaviteľom vtedajšej opozície (dnes predstaviteľov aj súčasnej Matovičovej vlády) živená atmosféra, vďaka ktorej sa moci chopila skupina ľudí zneužívajúca vraždu novinára a jeho prieteľky na vytĺkanie politického kapitálu.

Práve za súčasného režimu prebiehajú podľa mnohých zainteresovaných aj podľa opozície politické čistky, vďaka ktorým sa vo väzbe ocitol býbalý šéf policajného zboru, ktorého podľa všetkého brutálne zmlátili dozorcovia. Škandál, ktorý nemá vo svete obdobu.

Petíciu za vyšetrenie okolností zranení a smrti generála Milana Lučanského môžete podpísať TU.

Zdroj: InfoVojna / topky.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti