Mikloško plánuje tretíkrát zabojovať o úrad prezidenta

06.06.2018 | 12:54
  0
Expredsedu slovenského parlamentu podporili v spoločnej výzve Fedor Gál aj Štefan Hríb.

Bývalého poslanca a niekdajšieho predsedu národnej rady Františka Mikloška vyzvalo kandidovať za hlavu štátu viac ako 35 ľudí z verejného života.

O prezidentské kreslo sa chce podľa Denníka N uchádzať ako nezávislý kandidát a plánuje začať zbierať podpisy na svojukandidatúru, pričom ich potrebuje najmenej 15-tisíc.

Mikloško denníku potvrdil, že výzvu od ľudí prijíma. „Prijímam to. Pod výzvou sú popísaní ľudia z mojej celoživotnej cesty – z kresťanského disentu, z Novembra, z politiky, z mojich kultúrnych aktivít,“ povedal pre denník.

Ak sa Mikloškovi podarí podpisy zozbierať a bude kandidovať, stane sa rekordérom prezidentských volieb na Slovensku. Ako jediný by kandidoval trikrát, uvádza „enko“.

Pod výzvou na jeho podporu sú podpísaní aj bývalý líder VPN Fedor Gál, jeden z organizátorov protestov Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, spisovateľ Ján Štrasser, bývalý šéf OKS Peter Zajac, expredseda už zaniknutej KDS Vladimír Palko, Štefan Hríb a Martin Mojžiš z časopisu Týždeň, bývalý poslanec Rudolf Bauer, či niekdajšia veľvyslankyňa vo Vatikáne Dagmar Babčanová.

„Sme presvedčení, že novým prezidentom Slovenskej republiky sa má stať v roku 2019 osobnosť s celoživotnou skúsenosťou a s príbehom, s ktorým môže predstúpiť pred verejnosť. Takým prezidentom bude František Mikloško,“ píšu signatári výzvy.

Zdroj: pravda.sk / dennikn.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti