Migranti vo Švédsku budú mať prednosť v bývaní pred domácimi, vraj sa tak lepšie integrujú

25.09.2019 | 18:18
  2
Bytový problém medzi tým bujnie a ako sa zdá, nikto s tým nedokáže nič urobiť.

Pri raketovom vzostupe počtu migrantov vo Švédsku je okrem znásilnenia a rastúceho drogového zločinu zásadným problémom nedostatok bytov. Zvlášť rodení Švédi, ktorých predkovia sa podieľali na budovaní Švédska, majú problém. Polovica tamojších lokálnych vlád totiž dala otvorene prednosť migrantom pri rozhodovaní o pridelení bytu.

Aby tomu dali čerešničku, tamojší zelení teraz plánujú len pre migrantov výnimku u krátkodobých nájmov, kedy presadzujú, aby ako jediní dostali pridelený byt na dobu neurčitú, aby nehrozilo, že sa za pár rokov budú musieť, rovnako ako rodení Švédi, sťahovať.

„Myslíme si, že by mali mať možnosť zostať. Veríme, že je to pre nich dobré, rovnako ako pre celú spoločnosť pretože sa lepšie integrujú „povedala predstaviteľka Zelených v meste Göteborgu Emmali Jansson. Zelená ideologická potreba budovať multikultúrnu spoločnosť očividne prevažuje pred zmyslom pre spravodlivosť.

Bytový problém medzi tým bujnie a ako sa zdá, nikto s tým nedokáže nič urobiť. Napríklad hlavné mesto Švédska dosiahlo rekord v nedostatku bývania, keď v poradovníku čaká na bývanie 636 000 ľudí, ale je k dispozícii len 85 nehnuteľností.

Zdroj: prehladsprav.sk / breitbart.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti