Migrant z Eritrey sotil v Nemecku matku s dieťaťom pod vlak, chlapec zomrel

29.07.2019 | 21:03
  6
Nemecký minister vnútra z uvedeného dôvodu prerušil dovolenku.

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer prerušil dovolenku z dôvodu smrti osemročného chlapca, ktorého v pondelok vo Frankfurte nad Mohanom spoločne s matkou sotil 40-ročný muž pod vlak, informovala v agentúra DPA.

Seehofer vo svojom vyhlásení uviedol, že po viacerých podobných vážnych činoch z posledného obdobia sa chce stretnúť s predstaviteľmi bezpečnostných orgánov. Verejnosť plánuje o výsledkoch tohto stretnutia informovať v utorok.

Pozadie zločinu ešte podľa Seehofera nie je známe, úrady však pracujú na jeho objasnení. "Páchateľ bude za svoj čin predvedený pred spravodlivosť všetkými prostriedkami právneho štátu," povedal.

Páchateľ sotil matku s dieťaťom z nástupišťa na trať v čase, keď do frankfurtskej hlavnej stanice, ktorá je jednou z najrušnejších v Nemecku, vchádzal vysokorýchlostný vlak ICE. Matka sa dokázala v poslednej chvíli zachrániť, chlapca však vlak zrazil, na čo podľahol smrteľným zraneniam.

Podozrivý muž sa pravdepodobne pokúsil neúspešne zhodiť pod vlak ešte ďalšiu osobu, dodala polícia. Muža zadržali neďaleko stanice po tom, ako sa za ním rozbehli svedkovia. Podľa ministerstva vnútra predpokladaný páchateľ pochádza z Eritrey. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy.

Incident ochromil železničnú dopravu vo Frankfurte, najväčšom meste spolkovej krajiny Hesensko, na niekoľko hodín.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti