Migračná kríza sa nevyrieši rozdelením prisťahovalcov, upozornil maďarský minister vnútra

09.10.2019 | 10:51
  0
Sándor Pintér si myslí, že skutočným problémom je, či Európa dokáže chrániť svoje hranice.

Migračná kríza sa nevyrieši rozdelením prisťahovalcov, to je iba časť problému, povedal v utorok v Luxemburgu po skončení prvého dňa rokovaní ministrov vnútra šéf maďarského rezortu vnútra Sándor Pintér.

"Skutočným problémom je, či Európa dokáže chrániť svoje hranice. Maďarsko to už urobilo, skutočných utečencov prijalo, a tí, ktorí utečencami nie sú, nemajú čo hľadať v Únii," podotkol maďarský minister v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíziu M1.

V súvislosti s prechodným systémom automatického prerozdeľovania migrantov zachránených v Stredozemnom mori, na ktorom sa 23. septembra na minisummite na Malte dohodli Nemecko, Francúzsko, Taliansko a Malta, Pintér pripomenul, že viaceré členské krajiny Európskej únie (EÚ) neprevzali ani tých migrantov, o rozdelení ktorých rozhodla v roku 2016 rada ministrov vnútra EÚ.

Z údajov vyplýva, že zo 120.000 ľudí rozdelili v členských krajinách EÚ iba 29 percent, napriek tomu Maďarsko je jedinou krajinou, ktorú ostro kritizujú za to, že sa nezúčastnilo na tomto procese, dodal maďarský minister vnútra.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti