Metropolitná polícia v Londýne nechce vyšetrovať sexuálne zločiny princa Andrewa spáchané na Virginii Giuffreovej

12.10.2021 | 08:15
  1
Američanka Virginia Robertsová Giuffreová bola ako tínedžerka jednou zo „sexuálnych otrokýň" miliardára a organizátora pedofilnej siete pre globálnu elitu Jeffreyho Epsteina.

Londýnska Metropolitná polícia (MPS) po prešetrení obvinení zo sexuálneho útoku, ktoré voči britskému princovi Andrewovi vzniesla Američanka Virginia Giuffreová, rozhodla, že v tejto veci nepodnikne nijaké ďalšie kroky. Informovala o tom v pondelok stanica Sky News.

MPS prehodnocovala dokument zverejnený v auguste tohto roku, ktorý bol súčasťou žaloby Virginie Giuffreovej voči vojvodovi z Yorku Andrewovi. Skúmala aj obvinenia, že Ghislaine Maxwellová, priateľka finančníka a odsúdeného pedofila Jeffreyho Epsteina, sa podieľala na obchodovaní so ženami a dievčatami v Británii, ako aj na ich zneužívaní a týraní.

"Posúdenie je ukončené a my nebudeme prijímať nijaké ďalšie kroky," uviedla Metropolitná polícia vo vyhlásení zverejnenom v nedeľu večer. Britská polícia teda nebude pokračovať vo vyšetrovaní ani jedného z týchto prípadov.

Giuffreová 61-ročného princa Andrewa žalovala za to, že ju údajne viackrát sexuálne napadol v roku 2001, keď mala 17 rokov. K útokom došlo podľa nej pred viac ako 20-timi rokmi v nehnuteľnostiach Epsteina a jeho priateľky Maxwellovej.

Vo svojom augustovom vyhlásení žalobkyňa uviedla, že chce, aby princ Andrew niesol „zodpovednosť za to, čo mi urobil". Tvrdí, že mu bola predaná na sex a bola ním pohlavne zneužívaná.

„Mocní a bohatí nie sú oslobodení od zodpovednosti za svoje činy. Dúfam, že ostatné obete uvidia, že je možné nežiť v tichu a strachu, ale získať svoj život späť tým, že budú hovoriť a žiadať spravodlivosť," deklarovala Giuffreová.

Američanka Virginia Robertsová Giuffreová bola ako tínedžerka jednou zo „sexuálnych otrokýň" miliardára a organizátora pedofilnej siete pre globálnu elitu Jeffreyho Epsteina.

Princ Andrew, druhý syn kráľovnej Alžbety II., tieto obvinenia už v roku 2019 odmietol a povedal, že s Giuffreovou nikdy nemal pohlavný styk. Pre škandál okolo jeho priateľstva s Epsteinom bol pozbavený výkonu všetkých povinností člena kráľovskej rodiny.

Epstein, spáchal samovraždu v auguste 2019 vo federálnej väznici v New Yorku v čase, keď čakal na súd v súvislosti s obvineniami z obchodu s bielym mäsom.

Zdroj: cas.sk / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti