Merkelová chápe pobúrenie ľudí v Nemecku, ktoré však podľa nej neoprávňuje prejavovať nenávisť a násilie

12.09.2018 | 11:31
  0
Demonštrácie občanov, ktoré vo východonemeckom Chemnitzi vypukli po vražde Nemca, rezolútne odsúdila.

Obavy Nemcov v súvislosti s útokmi páchanými migrantmi nemecká kancelárka Angela Merkelová berie vážne - pre prejavy nenávisti, sympatie s nacizmom alebo násilie ako reakciu na ne však podľa jej slov ospravedlnenie neexistuje, píše agentúra AP.

Merkelová v stredu v parlamente povedala, že chápe, že mnohí sa obávajú násilných trestných činov spáchaných migrantmi v dôsledku vraždy Nemca v Chemnitzi.

Oháňa sa nacistickými symbolmi

Demonštrácie prívržencov krajnej pravice, ktoré vo východonemeckom Chemnitzi vypukli po tomto zločine, však rezolútne odsúdila. Na týchto demonštráciách prívrženci neonacizmu hajlovali, niekoľko cudzincov utrpelo zranenia a zamaskovaní páchatelia tam napadli aj židovskú reštauráciu, pripomenula AP.

„Neexistuje ospravedlnenie alebo odôvodnenie nenávisti, používania násilia, nacistických symbolov a nepriateľstva voči ľuďom, ktorí vyzerajú odlišne,“ zdôraznila.

Masové nepokoje a protesty v saskom Chemnitzi nasledovali krátko po zabití 35-ročného Nemca s kubánskymi koreňmi, z ktorého sú podozriví utečenci z krajín Blízkeho a Stredného východu.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti