Mediálny pasák Moniky Tódovej podsúva lži o údajnom priznaní sa Petra Tótha v kauze Jána Kuciaka

22.10.2018 | 19:37
  0
Vražda Jána Kuciaka už viackrát vyvolala davovú psychózu. Aj vďaka takým bezohľadným článkom, akých autorkou je Monika Tódová.

Denník N klame, používa slovník aj praktiky žurnalizmu 50. rokov. Dokladom toho je aj lživý článok redaktorky Moniky Tódovej o tom, že zakladateľ stránky Ďateľ.sk Peter Tóth „sa priznal“ k sledovaniu Jána Kuciaka pred jeho vraždou.

Monika Tódová sa v článku odvoláva na zdroje „z prostredia orgánov činných v trestnom konaní“. Existuje mnoho dôvodov veriť, že zdrojom tejto novinárky nie je nikto z vyšetrovacieho tímu ani z prokuratúry, ale je ním advokát poškodených JUDr. Daniel Lipšic. Vedie nás k tomu napríklad skutočnosť, že vo viacerých mediálne známych prípadoch, kde vystupuje ako obhajca, dochádza k masívnym únikom informácií z vyšetrovacieho spisu a k ich následnému tendenčnému skresľovaniu a zneužívaniu na politickú propagandu. Tiež nás v tomto presvedčení utvrdzuje okolnosť, že Monika Tódová dlhodobo pôsobí v službách kultu osobnosti Daniela Lipšica, o čom existuje nespočetné množstvo dôkazov dostupných na internete. V tomto prípade však ide o únik informácií nezodpovedajúcich realite. Prinajmenšom v tom zmysle, že žiadne priznanie sa Petra Tótha neexistuje.

Na rozdiel od Daniela Lipšica nevieme, čo je vo vyšetrovacom spise. S určitosťou však môžeme povedať, že výpoveď s menom a podpisom zakladateľa stránky Ďateľ.sk Petra Tótha v ňom nie je. Ak takáto zápisnica o výpovedi Petra Tótha neexistuje, potom je všetko to, čo napísala Monika Tódová, klamstvom a mediálnou manipuláciou. Vrátane toho, že bral od Marina Kočnera tisíce eur mesačne. Spôsob, akým to urobila, pripomína slovník a praktiky žurnalizmu 50. rokov, pre ktorý boli príznačné štvavý tón článkov a demagogické heslá namiesto nezaujatých spravodajských viet.

Vražda Jána Kuciaka už viackrát vyvolala davovú psychózu. Aj vďaka takým bezohľadným článkom, akých autorkou je Monika Tódová. Nevieme, či si to ona a jej nadriadení uvedomujú, ale uverejňovaním štvavých textov ohrozujú nielen tých, koho sa rozhodli mediálne lynčovať, ale aj ich rodiny.

Pripomíname, že pred viac ako dvoma rokmi Daniel Lipšic nezodpovednou jazdou motorovým vozidlom zrazil na priechode pre chodcov bezbranného dôchodca. Ten v dôsledku devastačných poranení zraneniam podľahol. Krátko nato sa skončila politická kariéra Daniela Lipšica, toho času vo výkone podmienečného trestu. V prípade tohto advokáta nie je vražda Jána Kuciaka ojedinelým, ale je nepochybne najprízemnejším a najodpudivejším príkladom zneužívania emócií a ľudskej tragédie na očistenie svojho mena, poškvrneného smrťou bezbrannej obete. Danielovi Lipšicovi v tom výdatne pomáha jeho mediálna dôverníčka Monika Tódová. Máme dôvod domnievať sa, že mu ochotne poslúžila aj pri lživom obvinení Petra Tótha.

Zdroj: datel.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti