Mečiar po hádke nakoniec nebude v parlamentných voľbách kandidovať

29.11.2019 | 12:53
  10
Jeho rozhodnutie bude mať pravdepodobne za následok, že Slovenská liga sa prakticky rozpadne.

Bývalý viacnásobný premiér a predseda Hnutia za demokratické Slovensko Vladimír Mečiar v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandidovať nebude.

Jeho návrat do politiky bol zahlásený koncom októbra a do volieb mal ísť na kandidátke Slovenskej ligy.

 

Za ňou stojí aj jeho bývalý dlhoročný spolupracovník a predseda poslaneckého klubu HZDS Tibor Cabaj, ktorý Mečiarove rozhodnutie nekandidovať vo voľbách potvrdil. „Rozhodnutie padlo dnes doobeda. Definitívne sa rozhodol, že nebude kandidovať,“ povedal Cabaj.

Zdroj oboznámený so situáciou webnoviny.sk informoval, že kandidátku mala strana podávať dnes popoludní. V poslednej chvíli ale údajne Mečiar oznámil, že kandidovať nebude. Malo sa tak stať pre nezhody v samotnej strane o spôsobe kandidatúry vo voľbách.

Jeho rozhodnutie bude mať pravdepodobne za následok, že Slovenská liga sa prakticky rozpadne. Viacerí jej členovia z celého Slovenska sa po takomto vývoji udalostí rozhodli Ligu opustiť.

Vladimír Mečiar bol v 90. rokoch tri krát predsedom vlády SR. Stál pri vzniku Slovenskej republiky v roku 1993. Svojou politikou však spôsobil problémy pri európskej integrácii Slovenska, za čo si vyslúžil niekoľko demaršov medzinárodného spoločenstva.

Posledný krát bol ako predseda HZDS koaličným partnerom Ficovej vlády v rokoch 2006-2010. Predsedom HZDS bol od jeho založenia v roku 1991 až do roku 2013. Dva krát neúspešne kandidoval na funkciu prezidenta SR.

Zdroj: SITA / pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti