Matovičova vláda je posadnutá celoplošnými testami. Výsledok novembrovej spartakiády v šprtaní sa v nosoch? Plus 2700 mŕtvych a desiatky tisíc chorých

11.01.2021 | 21:19
  33
Žiadne testovanie (ani očkovanie) tento národ nezachráni! Jediná cesta von je účinná a včasná liečba a razantný a rozsiahly program profylaxie pomocou vitamínu D, zinku a ivermectinu, tvrdí analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Situácia s covidom je vážna. Očkovanie je beh na dlhú trať. Premiér Matovič vidí riešenie v celoplošnom testovaní popri lockdowne.

“Všetko to, o čom rozpráva súčasný premiér a jeho okolie je len mútenie vody, rozháňanie hmly bičom a cesta do hlbšieho a hlbšieho marazmu,” je presvedčený analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Premiér Matovič hovoril cez víkend o nutnosti testovania, len lockdown podľa neho nestačí. Ministra Sulíka opäť obvinil zo zodpovednosti za aktuálny hrozivý stav s covidom a pripisuje mu zodpovednosť za mŕtvych  a infikovaných, pretože nedokázal zabezpečiť antigénové testy včas. Ako vnímate výroky predsedu vlády?

To je skôr téma pre psychiatra, ako pre analytika. Táto vláda nepotrebuje opozíciu, úplne si vystačia sami. Vyhlasovať ministra vlastnej vlády za idiota, vyzývať ho aby rezignoval – to sme tu ešte nemali, a to Slovensko za 31 rokov slobody zažilo kadečo. Jedno je jasné: túto katastrofu síce zapríčinil premiér – plagiátor a ministerstvo ovládané OĽaNO, ale SaS táto situácia politicky úplne vyhovuje. Čím viac Matovič vyvádza – a ľudia zomierajú – tým viac rastú SaS preferencie. Takže SaS nemá žiadny dôvod pokúsiť sa katastrofálny vývoj zvrátiť, ani keby vedeli ako. Sicílska família v koalícii má svoje papalášske priority a Za ľudí je príliš slabá a bez vplyvu. Pre desiatky tisíc chorých, tisícky ľudí v nemocniciach a ďalšie desiatky tisíc, ktoré to ešte len čaká sú to všetko zlé správy.

Je podľa vás antigénové testovanie skutočne kľúčové, alebo skôr podporné v boji proti pandémii? Matematik Kollár to vidí nejako  takto:  “čím viac testujeme, tým je ťažšie nájsť ďalšieho pozitívneho. Vidíme to aj v Číne, kde je na nájdenie cca. 20 infikovaných potrebné pretestovať milióny ľudí. V tomto by bolo dobré zvoliť dlhodobú stratégiu, čo ešte má lokálne význam a čo už nie (lebo nájsť napr. všetkých infikovaných v Košiciach nemá význam, lebo už len okres Košice – okolie sa netestuje, netestujú sa ani deti do 18 rokov priamo v Košiciach, a testy samozrejme nie sú zďaleka 100%-né). Niekde tá efektívna hranica existuje, a podľa nej by sa dalo nastaviť kde a kedy testovať. Zatiaľ som žiaden takýto cieľ formulovaný nikde u nás nevidel.” 

Nie. žiadne testovanie tento národ nezachráni pred pádom do ešte hlbšej katastrofy: jediná cesta von z tejto priepasti je účinná a včasná liečba a razantný a rozsiahly program profylaxie pomocou vitamínu D, zinku a ivermectinu. Podporiť to môžete podpisom pod petíciu (tu je link, klikni sem)

Testovanie bolo zásadne dôležité na jar, keď sme nevedeli aký je u nás rozsah epidémie a hlavne sme mali šancu – a aj sme ju využili! – zastaviť epidémiu skôr ako došlo k rozsiahlemu komunitnému prenosu. Vďaka zlyhaniu vlády v lete je Slovensko od septembra už tak zamorené, že epidemiologický význam testovania tak ako ho tu robíme, je len veľmi obmedzený. Čísla hovoria za všetko: v čase národnej spartakiády v šprtaní sa v nosohltanoch pred 2 mesiacmi a 10 dňami sme mali na Slovensku 220 mŕtvych. Dnes ich je vyše 2900! Vláda vyhodila do luftu viac ako 100 miliónov eur z vreciek daňovníkov. Mnohí ľudia dobromyseľne uverili štátnej propagande, že to je k niečomu dobré a stáli v radoch na špajdle do nosa, tisícky zdravotníkov, čo dnes padajú na hubu strávilo dva vzácne dni, keď si ešte mohli oddýchnuť v skafandroch… A výsledok? Pozrite sa na grafy: pribudlo zatiaľ 2700 mŕtvych a desiatky tisíc chorých. Spomeniete si ešte na to, ako mediá bombardovali občanov historkami o tom, ako to idú po Slovensku robiť ďalšie  a ďalšie krajiny? Nuž, takú sprostosť našťastie nikto nezopakoval. Samozrejme, že PCR testy majú veľký diagnostický význam – bavíme sa tu o posadnutosti vlády celoplošnými testami.

Horúcou témou sú aktuálne výnimky z nariadení, ukázalo sa, že podpredseda vlády Štefan Holý mal výnimku od hlavného  hygienika na let  do Veľkej  Británie. Úrad verejného zdravotníctva udeľuje výnimky na základe požiadavky člena vlády. A ako Úrad tvrdí: “sú potrebné najmä preto, že žiadna právna norma nedokáže obsiahnuť všetky životné situácie. Do dnešného dňa boli vydané výnimky pre tisíce občanov.” Na druhej strane ten istý úrad konštatuje: “Ak by boli obmedzené alebo zrušené, privítame to. Chápeme, že občania môžu akékoľvek výnimky vnímať citlivo.” Zdá sa to dosť absurdné, nie?

Čo sa dá k tomu povedať? Že táto vláda sú samí obyčajní ľudia a zbožné rodinné tipy so sklonmi k plagiátorstvu a papalášizmu?  Ja považujem za oveľa hrozivejšiu a úplne škandalóznu skutočnosť, že v “Konzíliu odborníkov”, teda uprostred ľudí, ktorí z poverenia vlády rozhodujú o spôsobe liečby covidu na Slovensku, je najmenej jeden človek, ktorý už roky pravidelne dostáva tisícky eur od firmy, ktorá vyrába remdesivir. Remdesivir, liek za 2100 eur balenie, je na Slovensku podľa oficiálnych odporučení vlády – konkrétne Ministerstva zdravotníctva (OĽANO) – jadrom liečby covidu. Už 15. októbra ale boli uverejnené výsledky štúdie WHO “Solidarity Trial” (tu je link, klikni sem), ktoré potvrdili to, čo bolo všeobecne známe už od jari 2020: že totiž remdesivir neznižuje úmrtnosť na covid. Našim ťažko chorým a umierajúcim pacientom je ale dodnes – máme 10. januára 2021 – podávaný ako v úvodzovkách “liečba” práve táto látka. 15. októbra sme mali na Slovensku 71 – slovom sedemdesiat jeden – obetí covidu: aktuálne ich máme cez 2900! Len dnes oficiálne pribudlo ďalších 82 – teda viac, ako bolo na Slovensku všetkých obetí do chvíle, odkedy je už oficiálne známe, že remdesivir je pri liečbe covidu neúčinný! Toto je skutočný škandál, popri ktorom všetky tie prejavy trápneho papalášizmu úplne blednú. V civilizácii by sa po prevalení takejto skutočnosti zrútila vláda: u nás je ale vôľa zostať pri korytách neochvejná.

Naštudovali ste veľa materálov, aký postup sa Vám javí najvhodnejší pre zlepšenie situácie s pandémiou? 

Všetko to, o čom rozpráva súčasný premiér a jeho okolie je len mútenie vody, rozháňanie hmly bičom a cesta do hlbšieho a hlbšieho marazmu. Jediná účinná cesta von je kombinácia včasnej a účinnej ambulantnej liečby covidu s agresívnou profylaxiou na báze podávania dostatočne vysokých dávok vitamínu D, zinku a prípadne ďalších látok so silným imunomodulačným účinkom širokej populácii, ale najmä zraniteľným skupinám. Teda približne to, čo som začiatkom novembra uverejnil na webe a poslal viacerým členom vlády aj viacerým slovenským masmédiám. Nikto to neuverejnil, tak ako dnes mlčia o ľuďoch na výplatnej páske firmy Gilead v “Konzíliu odborníkov” a inde, kde sa rozhoduje o osude občanov Slovenska. Zbožné čakanie na ďalšie a ďalšie vedecké dôkazy toho, že to skutočne funguje slúži len na ospravedlňovanie tragického zlyhania slovenskej vlády a vládnych elít.

Zdroj: parlamentnelisty.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti