Matovičova lotéria - fiasko v priamom prenose

16.08.2021 | 09:05
  26
Relácia verejnoprávnej RTVS je zábavou za štátne milióny pre očkovaných. Tento chaos mohol vyvolať tak akurát dobrú zábavu u neazočkovaných.

Veľká vakcínová lotéria, ktorá mala a má za štátne milióny spopularizovať očkovanie medzi ľuďmi, ktorí sa zaočkovať ešte nedali, sa po prvej relácii na RTVS premenila na rozčarovanie pre tých, ktorí sa zaočkovať dali.

Na stole bolo päť cien po 100-tisíc eur a na hlavu postavené pravidlá, ako sa k nim dostať. Ako prvé bolo potrebné do 20 sekúnd zdvihnúť telefón, keď vám moderatóri šou zavolajú. Ako druhé povedať heslo, ktoré sa objaví na obrazovke. Tiež do 20 sekúnd.

Prvé kolo prebehlo podľa predstáv. Prvých 100-tisíc eur odišlo, kam malo. Druhý vylosovaný zdvihol telefón jednu sekundu pred koncom limitu. Namiesto toho, aby ho moderátori oslovili, počul v telefóne len jačanie wau a možno zaregistroval aj slová “slová počkajte, počkajte, musíme to overiť u svojho tímu, že je to v poriadku”. Overiť, či zdvihol včas. Pán nepočkal a položil. Stotisíc v čudu.

Ďalší dostal šancu hrať už o dvesto tisíc eur. Namiesto podpory myšlienky očkovania, čiže napríklad rozdeliť po 1000 eur ďalším účastníkom, sa jackpot navyšoval. Do 20 sekúnd nikto telefón nezdvihol.

Tak šponujme nervy ďalej. Pokračuje hra o 300-tisíc. Pán tentoraz zdvihol. Dostal 20 sekúnd na to, aby povedal heslo: „Netuším“. Moderátori sa snažia pomôcť: „Heslo je na obrazovke“. Odpoveď za mínus 300-tisíc eur: „Nie som pri telke, netuším“. “To nemyslíte vážne, skúste niečo urobiť, vymýšľajte, imprivizujte. Hovorte slová, hocijaké slovo, ktoré vás napadne," radí vzrušeným hlasom moderátorka.

Posledný pokus, hrá sa o 400-tisíc eur. Účastníčka zareagovala včas, tak už len heslo. Heslo, ktoré je na obrazovke. Sekundy plynú, moderátori nástojčivo nabádajú: „Povedz heslo, heslo“. Odpoveď: „Sa mi neskoro zobrazuje na internete. Nemám televízor, mám len internet,“ znie z telefónu. Internet laguje (nehovoriac už o časovom posune medzi vysielaním televíznym a cez internet) a 400-tisíc mizne do nenávratna. Heslo zjavne sklamaná pani povie, ale pár sekúnd po skončení limitu.

Podobnú hru sme tu už mali. Keď sa chceli ľudia objednať na očkovanie a museli striehnuť, či sa im v limite podarí zapísať sa do systému. Zdá sa, že aj táto lotéria má rovnakého autora. Ktorý sa riadil radou moderátorky šou: vymýšľajte si, improvizujte.

Relácia je zábavou za štátne milióny pre očkovaných. Tento chaos mohol vyvolať tak akurát dobrú zábavu u neazočkovaných. Má niekto pocit, kto to videl, že ich lotéria priláka, aby sa zaočkovať dali?

EDIT: Igor Matovič je spokojný. Svedčí o tom jeho status:

„Uff … DRÁMA hneď na prvýkrát 300 tisíc v lufte … “nepozerám telku” 400 tisíc v lufte … “mám pomalý internet” … nuž, tým pádom prvý šťastlivec budúcu nedeľu hrá rovno o 500 tisíc evri,))“

Autor: Ivan Piovarči

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti