Matovič živí permanentný konflikt so všetkými a pre všetko. Výsledok? Občianska neposlušnosť a pokračovanie politického a štátneho rozkladu

23.02.2021 | 09:45
  33
Bývalý riaditeľ Odboru vyšetrovania obzvlášť závažnej trestnej činnosti Jozef Šátek komentoval súčasnú situáciu na Slovensku.

Matovič sa verejne priznal k svojej porážke v boji proti koronakríze. Ak sa Matovič chce niečo pýtať vedcov tak len preto, lebo všetky úskoky a klamstvá už použil a už nič mu neostalo. Teda zatiaľ.

Ak Matovič tvrdí, že v decembri minulého roka ústredný krízový štáb (ÚKŠ) „rozhodol“ o celoplošnom testovaní obyvateľov Slovenska, ktoré sa však neuskutočnilo, lebo „Sulík“, čo malo zapríčiniť nástup nárastu Covid-19 až po súčasnú katastrofálnu situáciu, tak pravdaže ako vždy klame. Ústredný krízový štáb je poradným orgánom vlády SR, ktorý môže len „odporučiť“ vláde, aby takéto celospoločenské testovanie sama nariadila vykonať. Preskúmaním rokovaní vlády v decembri 2020 som si však potvrdil, že vláda SR nikdy takýto podnet od ÚKŠ nezaradila na svoje rokovanie a teda nikdy o ňom ani nerozhodovala.

Pokiaľ si spomínam, tak vláda v decembri 2020 bola najmenej 10 až 14 dní fakticky paralyzovaná, pretože jej najmenej 6 členov muselo ísť do karantény ako pozitívne testovaní na Covid-19, vrátane Matoviča. Tiež si spomínam, že minister Krajči navrhoval „tvrdý lockdown“ asi týždeň pred Vianocami ale na vlastnej vláde, kde má OĽaNO polovicu ministrov postačujúcich na schválenie uznesenia tento návrh nepresadil (je len symptomatické, že takýto materiál sa na rokovaniach vlády neobjavil, lebo aj v predkladaných materiáloch a bodoch rokovania vlády je právny chaos). Minister Krajči nakoniec oznámil, že takýto návrh opäť predloží na rokovanie vlády až 4.1.2021.

Až v situácii, keď koncom roka začali každý deň zomierať v nemocniciach vyše 100 ľudí a začali presakovať veľmi tvrdé občianske upozornenia, že nečinnosť vlády zjavne hraničí s trestnoprávnou zodpovednosťou, tak v posledný deň roka 2020 Matovič zvolal vládu, na ktorej prijali podmienky tzv. tvrdého lockdownu, čo pravdaže predstavovalo toľko výnimiek, že tvrdý lockdown nemal ani mäkkú formu.

Teraz, keď je už zjavné, že permanentné testovanie občanov, aby mohli ísť do práce, deti do školy, do prírody a všelikde inde ešte neprináša žiadne pozitívne výsledky, že naopak tento systém ešte zvyšuje počty pozitívnych, že zaťažuje nemocnice na maximum, ktoré sú tesne pred kolapsom, tak Matovič prehlási, že zvoláva stretnutie s odborníkmi, aby povedali, čo je treba urobiť. Matovič nám fakticky oznámil svoju porážku, že nevie čo ďalej a čaká, že mu niekto poradí.

Poradiť však možno len tomu, kto v minulosti si chcel dať od iných radiť, ale rozhodol sa medzi rozumnými alternatívami pre tú horšiu, no toto nie je Matovičov prípad, lebo on ostatné mesiace nikoho nepočúval, odborníkov obvinil z politizácie, občanov obvinil z ignorovania opatrení, pohádal sa s koaličnými partnermi a svoju zodpovednosť za mŕtvych prehodil na nich, takže takáto osoba nie je ani teraz schopná zmeny a prijať návrhy iných ľudí, keďže on je presvedčený doteraz, že jeho nápady boli jedine geniálne.

Podľa už známych postupov toto je len chvíľková „slabosť“ Matoviča, ktorú keď prekoná, tak opäť príde so svojím novým geniálnym riešením.

Matovič v podstate živí permanentný konflikt so všetkými a pre všetko. Výsledkom je občianska apatia až neposlušnosť, pokračovanie politického a štátneho rozkladu čo vedie k zvyšovaniu nedôveryhodnosti štátu v očiach občanov a pokračujúci trend vo zvyšovaní sociálneho napätia a chudoby.

Zdroj: Facebook Jozef Šátek


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti