Matovič si už nerozumie ani sám so sebou. Pandemická komisia podľa premiéra nerozhodla správne!

13.08.2020 | 10:23
  3
Chaos vyrobili samotní ministri s premiérom, ktorý celé mesiace krvopotne chránil rozhodnutia odborníkov a podľa neho bolo iba ich slovo sväté.

Podivuhodná škriepka členov vlády o podobu čestného vyhlásenia, ktoré budú rodičia žiakov podpisovať pri ich nástupe do školy, mala niekoľko pozoruhodných momentov.

Najprv prišiel s návrhom minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Kontroval mu minister školstva Branislav Gröhling. A hneď na to vyskočil ako čert z krabičky premiér Igor Matovič, podľa ktorého Gröhling predbiehal a celé to bude inak. Ale aj to ešte inak, ako navrhoval Krajčí.

Pikantné je, že návrh ministra zdravotníctva bol súčasťou pandemického plánu, ktorý v utorok schválili odborníci v pandemickej komisii. A tá – čuduj sa svete – podľa Matoviča nerozhodla správne!

„Nebudeme tu spôsobovať chaos, keď si ľudia raz plánovali dovolenky v Chorvátsku, Maďarsku a Rakúsku. My sme zadefinovali, že tie krajiny sú bezpečné, tak nebudeme rodičov stresovať novými povinnosťami,“ povedal Matovič.

Treba si ale uvedomiť, že chaos vyrobili samotní ministri s premiérom na čele. Tým premiérom, ktorý celé mesiace tak krvopotne chránil rozhodnutia odborníkov a podľa neho bolo iba ich slovo sväté. Začína to teda vyzerať, že Matovič si už nerozumie ani sám so sebou. A ako vidno, ak tu niekto niečo kazí, nie sú to len niektorí nezodpovední občania, ale politici.

Bez ohľadu na to, ako táto fraška dopadne, predsa len existuje jedna rozumná vec, ktorej by sa politici mohli chytiť. Je ňou cenové sprístupnenie testov na koronavírus pre samoplatcov. Pri tých 70-tich eurách, ktoré za to súkromné laboratóriá pýtajú, je to pre extrémne veľa ľudí nedostupná záležitosť. Je totiž lepšie minúť viac na testy, ako potom robiť zbytočný chaos a zasa začať všetko zatvárať.

Autor: Aneta Leitmanová

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti