Matovič robí neuveriteľnú hanbu Slovensku a z postu premiéra vytvorili cirkusové predstavenie

21.07.2020 | 16:30
  6
Uvedomte si, prosím, že už nie ste bláznivý opozičný poslanec, ale predseda vlády všetkých občanov Slovenskej republiky. Všetkých do jedného, píše poslanec Ľuboš Blaha v otvorenom liste premiérovi Matovičovi.

Vážený pán predseda vlády Slovenskej republiky,

už niekoľko dní z Bruselu posielate na Slovensko infantilné fotky rôznych nádob a pokrmov. Pôsobíte ako Krokodíl Dundee, ktorý prvýkrát v živote vykročil z buša a ohúrene spoznáva kúzlo veľkomesta.

Už tomu chýba iba fotografia hotelového bidetu s nejakým šťavnatým komentárom – možno ste nadobudli pocit, že toto je niečo, čo od vás Slovensko očakáva.

Nie, pán premiér, takéto statusy azda očakáva mamička od svojho dvanásťročného synčeka, ktorého pustila na svoj prvý výlet do zahraničia, ale celkom isto to nie je komunikácia hodná predsedu vlády na summite EÚ.

Človek by nad vašou detinskosťou mávol rukou, keby ste neboli predsedom vlády Slovenskej republiky, ktorý má v Bruseli vyjednávať čo najviac peňazí pre Slovensko.

Daňoví poplatníci sa, žiaľ, nedozvedia nič o tom, čo sa vám podarilo vyjednať a za čo ste platený z ich daní. Zato by sa z vašich statusov dal vyskladať scenár na voľné pokračovanie komédie Borat.

Neviete sa vyjadriť k vášmu podvodu s diplomovou prácou, neviete vyvodiť zodpovednosť za vašu zlodejinu, neviete sa k zlyhaniu postaviť ako chlap.

A neviete ani len ceknúť po anglicky, čiže svoj čas namiesto diplomatických rozhovorov s ostatnými štátnikmi vypĺňate pózovaním na motorke a ďalšími turistickými zábavkami – je to smutné a pre Slovensko môže byť vaša nekompetentnosť fatálna.

Ale to, čo ste si dnes dovolili, prekročilo všetky medze. Vy ste vo svojom statuse označili slovenských občanov, ktorí nesúhlasia s vašimi detinskými spôsobmi, za „múdrosráčov“. Opozičných predstaviteľov ste označili za „žumpu“ a „riťolezov“. A politickým oponentom ste odkázali, citujem, „neser sa, mucko“.

Toto je slovník predsedu vlády. Toto je prístup k spoluobčanom od tretieho najvyššieho ústavného činiteľa.

Pán Matovič, kým ste boli opozičný krikľúň, dalo sa to tolerovať. Reprezentovali ste svoje hnutie a svojich voličov, ktorí od vás možno tento agresívny štýl politiky očakávali. Vniesli ste do slovenskej politiky neuveriteľné množstvo zla, ale opakujem, ako radový poslanec ste pri tom nereprezentovali celý národ, iba vašich voličov. Lenže toto už neplatí.

Uvedomte si, prosím, že už nie ste bláznivý opozičný poslanec, ale predseda vlády všetkých občanov Slovenskej republiky. Všetkých do jedného. Vašou ústavnou povinnosťou je reprezentovať všetkých Slovákov, dokonca aj tých, ktorí s vami nesúhlasia.

Vy ľuďom jednoducho nemôžete nadávať do „sráčov“, nemôžete používať slovník ako podgurážený štamgast z miestnej krčmy, nemôžete opozíciu označovať vulgárnymi výrazmi a šíriť nenávisť, ktorá nekonečne rozoštváva spoločnosť – ste predseda vlády celého Slovenska!

Vyprosujem si od vás, aby ste urážali občanov, ktorých máte ako premiér zastupovať bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú vaši voliči. Vy im nerobíte láskavosť, vy ste ich služobník, ktorý je platený z ich peňazí, aby plnil sľuby, ktoré dal.

A váš postoj k opozícii musí odrážať rešpekt k tej časti spoločnosti, ktorá má iné politické preferencie – naznačovať, že títo ľudia sú súčasťou „zla“, „mafie“ a „žumpy“ je od predsedu vlády krajne nevhodné, pretože vašou úlohou ako šéfa exekutívy je reprezentovať všetkých ľudí bez rozdielu.

Za váš vulgárny útok na opozíciu a vašich kritikov by ste sa mali okamžite ospravedlniť. Robíte neuveriteľnú hanbu Slovensku a z postu predsedu vlády ste vytvorili cirkusové predstavenie, ktoré dramaticky znižuje dôstojnosť celého štátneho aparátu.

Rozumiem, že ťažko nesiete svoje zlyhanie s diplomovou prácou a neviete prekusnúť, že ste na smiech väčšine Slovenska. Ale napriek tomu nemáte právo vulgárne urážať ľudí, ktorí platia dane, aby ste si vy mohli chodiť po bruselských hoteloch a reštauráciách a posielať fotky hrncov.

Nikto vám nekáže správať sa ako „strojený stroj“. Ale prosím, správajte sa ako normálny dospelý človek. Nič viac od vás nechceme. Dospelý človek. Ďakujeme.

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti