Matovič: Hlinove choré výplody voči Kotlebovi boli na úrovni štvrtej cenovej

10.12.2019 | 20:12
  7
Podľa Matoviča bolo Hlinove správanie v RTVS voči svojmu víkendovému diskusnému partnerovi nehodné jeho funkcie na čele KDH.

V horizonte niekoľkých hodín sa objavil už druhý konflikt medzi šéfom OĽaNO a lídrom kresťanských demokratov. Kým ešte v nedeľu si vymieňali odkazy o egomaniactve a trollej farme z balkónov, včera pre zmenu Matovič napadol Hlinu kvôli jeho útokom voči Kotlebovi.

Podľa neho boli kontraproduktívne, ĽSNS skôr pomôžu a jeho slová označil za choré výplody na úrovni štvrtej cenovej.

„Viem, že mnohí sú vo vytržení z toho ako Hlina včera vraj „naložil“ Kotlebovi v O 5 minút 12. Ja som si to teda teraz pozrel a mám pocit, že Lojzo Kotlebovi len a len pomohol a nahnal mu kopu voličov,“ píše v úvode svojho príspevku Igor Matovič.

Pripomíname, že z úst Hlinu zazneli na adresu Mariana Kotlebu aj slová o „úchylákovi, ktorý v kabinete dievčatám ukazoval niečo pod bruchom“ a de facto teda šlo o obvinenia z pedofílie.

Podľa Matoviča bolo takéto Hlinove správanie voči svojmu víkendovému diskusnému partnerovi nehodné jeho funkcie na čele KDH.

„Aj keď to nie je dnes populárne, chcem napísať, že podľa môjho názoru toto nie je cesta, ako postupne presvedčiť voličov Kotlebu na voľbu iných demokratických strán,“ pokračuje známy trnavský politik a neskôr pripomína, že zatiaľ neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by sa šéf Ľudovej strany Naše Slovensko správania, z ktorého ho Hlina obviňuje, naozaj dopustil. Bezprostredne na to však píše, že ak je opak pravdou, treba to dať Kotlebovi „vyžrať“.

„Ale takto? Úchylák sem, úchylák tam. Úchyláci. Hententen. Tento tu … nie, nie nie. Toto nie je cesta a takto len Hlina nahnal voličov Kotlebovi. Zároveň si však myslím, že týmto nepomohol ani sebe a ani KDH – ten slovník a spôsoby museli odradiť od voľby aj mnoho kozervatívnych voličov, ktorí sú predsa zvyknutí na iné spôsoby,“ píše začudovane Igor Matovič.

Podľa neho sa Hlina, alebo ako ho familiárne nazýva on – Lojzo, zapáčil akurát voličom, ktorí jeho stranu aj tak voliť nebudú a docielil akurát to, že elektorát ĽSNS sa okolo šéfa strany ešte viac „zomkne“.

K záveru dodal, že pokiaľ by Hlina dovolil, aby v nedeľnej politickej diskusii na RTVS za OĽaNO vystúpil náhradník Eduard Heger a neostala by iba prázdna stolička „ľudia na Slovensku by videli a počuli človeka, ktorý by Kotlebu rozobral argumentami a nie chorými výplodmi na úrovni IV. cenovej skupiny.“

Zdroj: denniks.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti