Matovič a jeho banda skončia pred súdom za obmedzovanie slobody počas karantény, tvrdí exminister školstva

05.05.2020 | 21:05
  3
Bývalý minister školstva Juraj Draxler (Smer-SD) vzhľadom na zjavne protiústavné opatrenia Matovičovej vlády tvrdí, že ľudia, ktorí sa do štátnej karantény dostali, vysúdia veľké odškodné.

V poslednej dobe aj mnohých z nás, ktorých sa osobne nijako nedotýkala štátna karanténa, začínala zaujímať otázka, na základe čoho vlastne naše orgány obmedzujú ľudí na osobnej slobode. Tisíce ľudí.

Denník N dnes priniesol šokujúce odhalenia: robia to bez právneho podkladu, úplne svojvoľne.

Aby bolo jasné, otázka štátnej karantény je legitímna, aj keď sa mnohým nemusí páčiť a aj keď je fakt, že sme jediná krajina v Európe, ktorá ju praktizuje (a v danej podobe dokonca na svete). Zajtra, mimochodom, k tomu vydávame aj štúdiu.

Ale to, čo šokuje, je, že Matovičova vláda sa správala ako nejakí gangstri, ktorí si povedali, že idú vo svojej štvrti urobiť poriadok, po svojom. Nenamáhali sa nijako s právnymi predpismi.

Čo je úplný vrchol, ale zároveň pre túto vládu príznačné, ľuďom ktorí dokonca zákonnou cestou žiadajú vládu, aby im ukázala predpis, na základe ktorého koná, posielajú..... prepisy z tlačovej konferencie!!!

Dnes je už jasné, že ľudia, ktorí sa do štátnej karantény dostali, od štátu vysúdia slušné odškodné (bude to trvať, ale vysúdia).

V tejto súvislosti je, len tak pre zaujímavosť, jasné aj to, že keby dnes fungoval zákon o hmotnej zodpovednosti politikov, ako ho Matovič sľuboval, tak minimálne minister vnútra si môže rovno dnes podpisovať žiadosť o osobný bankrot. Náhrady škôd by sa nedoplatil ani do konca života.

Podľa mňa najneskôr po tom, ako ich prestanú chrániť funkcie, v nejakej podobe pred súdom skončia viacerí, vrátane Matoviča. Asi ich nakoniec neodsúdia, ale toto sa dokonca ani v nedokonalom právnom štáte nedá len tak zamiesť pod koberec.

Ešte raz, o nutnosti štátnej karantény sa vždy dá nejako diskutovať, o tom tento post nie je. Takisto je jasné, že v situácii, akú máme, by niekde k nejakým právnym problémom dochádzalo a v niektorých prípadoch by to väčšina z nás mlčky tolerovala a v danej situácii by s tým vláde nikto z nás problémy nerobil (viď zákaz nákupu mladším ako 65 rokov v hodiny vyhradené dôchodcom, ktorý je tiež v skutočnosti takmer isto protiprávny, ale všetci sme boli ticho).

Ale úplne drzo sa vykašľať na zákony... Pri Matovičovi sa dalo čakať, že kopu vecí pohnojí, ale až takto a takto rýchlo, to je neuveriteľné.

Mimochodom, zajtra majú otvoriť obchody, a doteraz, teda večer pred (!!!) nie je zverejnené opatrenie Úradu verejného zdravotníctva, podľa ktorého sa tak má udiať. Úrad má na webe len... áno, informácie z tlačovej besedy!

Zdroj: Facebook Juraj Draxler / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti