Marketingový stratég predvolebnej kampane Čaputovej a Valla je zapletený do plánovania vraždy premiéra Čiernej Hory

10.10.2019 | 16:55
  4
Portál Glob upozorňuje, že doteraz sa táto závažná informácia o Aronovi Shavivovi objavovala len na konšpiračných weboch. Teraz však o tom píše aj český Denník N.

Deník N, česká odnož slovenského Denníka N, priniesol informáciu o podiele politického manažéra Arona Shaviva na pokuse o prevrat a vraždu premiéra Čiernej Hory Mila Djukanoviča. Aron Shaviv je zaujímavý aj z pohľadu Slovenska. Doteraz sa tieto informácie objavovali len na konšpiračných weboch. Prostredníctvom svojej firmy na Slovensku Shaviv zabezpečoval kampaň viacerým politikom.

Podľa deníka so svojím slovenským spolupracovníkom Michalom Repom radil a pomáhal viacerým politikom a podieľal sa na viacerých kampaniach. V roku 2016 to bola napríklad kampaň Skoku, neskôr primátorské voľby Matúša Valla či prezidentskú kampaň Zuzany Čaputovej. Podľa izraelských Times of Israel sú Shaviv a Repa zároveň strojcami presídlenia kresťanských utečencov z Iraku na Slovensko v roku 2015.
 
Podľa českého Deníku N je Aron Shaviv jeden z najšikovnejších politických konzultantov na svete.

V roku 2016 dokonca bola jeho kampaň v prospech Benjamína Netanjahua vyhodnotená ako najlepšia na svete.

V tom istom čase mal ale podľa  českého Deníku N putovať jeden a pol milióna eur od ruskej firmy, sídliacej v Čechách, na cyperský účet firmy Derker Arona Shaviva. Tú vlastnil spolu s bývalým agentom CIA, Josephom Assadom. Podľa Times of Israel Assad hral svoju úlohu aj  pri sprostredkovaní presídlenia irackých utečencov. Bol to totiž práve on, kto sa obrátil na Shaviva, aby v tomto prípade využil svoje politické konexie.

Peniaze z účtu ale putovali ďalej. Časť z nich išla na účty ľudí, ktorí chceli zabrániť vstupu Čiernej Hory do NATO a mali si údajne aj najať vraha na premiéra Mila Djukanoviča.

Čiernohorské úrady tak vyšetrujú Assada aj Shaviva pre terorizmus. Plán mal totiž byť taký, že v deň volieb malo dôjsť v budove čiernohorského parlamentu k vražde premiéra. Ako píše Deník N , Assadova skupina mala organizovať plán úniku pre pučistov, napríklad aj s použitím rušičiek mobilného signálu.

Firma Derker ale nezabezpečovala len tieto operácie. Spolupodieľala sa na kampani vo voľbách. Ďalšia časť peňazí totiž smerovala bulharským a slovenským firmám za produkciu reklám, prieskum trhu a podobne. 155-tisíc dolárov firma zaplatila za reklamy na sociálnej sieti a 400-tisíc eur putovalo na osobný účet Shaviva.

Článok o prepojení strany Progresívne Slovensko a prezidentky Čaputovej s ľuďmi blízko k zahraničným tajným službám

Portál Fakty a dôkazy v tejto súvislosti už cez leto zverejnil článok o prepojení strany Progresívne Slovensko a prezidentky Čaputovej s osobou / osobami, ktoré majú blízko k zahraničným tajným službám.

„V roku 2016 viedol Aron Shaviv volebnú kampaň čiernohorskej opozičnej politickej strany Demokratický front. Shaviv oslovil svojho starého známeho Josepha Assada, nakoľko od neho potreboval bezpečnostné konzultácie (údajne bývalého príslušníka CIA). Ten pricestoval do Čiernej Hory a nachádzal sa na jej území až do začiatku volieb (16. október).

V roku 2018 príslušné orgány Čiernej Hory vydali na Josepha Assada medzinárodný zatykač. Podozrievali ho z účasti na pokuse o štátny prevrat v roku 2016. Podľa tvrdení čiernohorských orgánov mali tri diverzné skupiny (dokopy 500 osôb) vyprovokovať neporiadky, mali začať strieľať na dav a mali aj zavraždiť predsedu vlády Mila Djukanoviča. Okrem bývalého príslušníka CIA Josepha Assada sa spomínajú aj údajní príslušníci ruskej vojenskej rozviedky GRU. Je problematické rozlíšiť, kde je pravda a kde lož.

Preto poďme ku faktom. V roku 2016 volebnú kampaň Demokratického frontu skutočne viedol Aron Shaviv. Shaviv kontaktoval svojho známeho exdôstojníka CIA Josepha Assada (Peregrine Consulting Company) a ten kvôli poskytnutiu bezpečnostných konzultácií priletel do Čiernej Hory.

Následne sa Assad na prácu v Čiernej Hore pokúsil najať americkú súkromnú bezpečnostnú agentúru Patriotic Defence Group, aby tá zrealizovala bezpečnostné služby v Podgore. Podľa svedeckých výpovedí, Assad žiadal od americkej SBS špeciálne služby – poskytnutie prístrojov pre detekovanie odpočúvacích a iných monitorovacích zariadení, ako aj poskytnutie tzv. „rušičiek“. Taktiež žiadal, aby spoločnosť vypracovala podrobný evakuačný plán pre tím v budove Parlamentu a jeho transportovanie mimo Podgory po tom, ako začne ohlásené zhromaždenie Demokratického frontu. Patriotic Defence Group túto pracovnú ponuku z neznámych dôvodov odmietla,“ píše vo svojom článku portál Fakty a dôkazy.

Kampaň Čaputovej a Valla riadil človek pracujúci pre Shaviva

Aj Vallo, aj Čaputová priznávajú, že stratégiu ich volebnej kampane definoval a riadil Michal Repa, ktorý pracuje pre izraelskú poradenskú spoločnosť SHAVIV STRATEGY & CAMPAIGNS, ktorej hlavnou tvárou je osoba Aron Shaviv.

Michal Truban z Progresívneho Slovenska v rozhovore pre slovenský Denník N priznáva, že sa Michal Repa v súčasnosti spolupodieľa na kampani koalície Progresívne Slovensko a Spolu. Zároveň odmieta, že by koalícia spolupracovala priamo s Aronom Shavivom. Fakturácia ale ide na agentúru tohto podozrivého politického manažéra.

Reakcia komunikačného manažéra Progresívneho Slovenska

Na otázku Pravdy, či za služby platia Repovi alebo firme Shaviv odpovedal Martin Burgr, manažér komunikácie progresívcov:

„Áno, fakturuje nám agentúra Shaviv, ale my spolupracujeme len s Michalom Repom.“ Burgr potvrdil, že progresívci o podozreniach ohľadom Shaviva a prevratu v Čiernej Hore vedia.

„My sme sa na to pýtali, a povedali nám, že v Čiernej Hore robili štandardnú kampaň.“ Martin Burgr nevylúčil, že v prípade potvrdenia podozrení by konali: „V tom momente spoluprácu ukončíme, lebo by to bolo vážne.“

 

Zdroj: glob.zoznam.sk / pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti