Marček šíril hoax o zákaze Miklošovi opustiť Ukrajinu, ten túto informáciu považuje za vedomú lož

07.10.2019 | 17:36
  4
Podľa Marčeka mal bývalý Dzurindov exminister financií radiť a riadiť takú istú ekonomickú ,transformáciu‘ ako u nás, ale vraj to tam mal ešte viac ostrihať do hola.

Medializované informácie, podľa ktorých mal mať bývalý podpredseda vlády a minister financií SR Ivan Mikloš zákaz opustiť Ukrajinu, sú podľa neho nezmyselnou a vedomou lžou.

Informoval o tom v pondelok prostredníctvom sociálnej siete samotný Mikloš, ktorý bol taktiež ekonomickým poradcom predchádzajúceho predsedu ukrajinskej vlády Volodymyra Hrojsmana.

Mikloš to popiera

"Od rána mňa a moju asistentku kontaktujú novinári, ale aj iní ľudia, že čo hovorím na status poslanca Marčeka, ktorý prevzal známy konšpiračný web Hlavné správy a podľa ktorého mi ukrajinský generálny prokurátor mal dať príkaz, aby som neopustil krajinu... Celé je to, samozrejme, nezmyselná a vedomá lož," konštatoval Mikloš.

Marček aj Hlavné správy sa podľa jeho slov odvolávajú na údajné, tri týždne staré verejné vystúpenie poslanca Alexeja Dudinského.

"Poslanec Alexej Dudinskyj, ako ho nazýva vo svojom statuse Marček, neexistuje, rovnako ako Alexej Dubinskyj, ktorého uvádzajú Hlavné správy. Existuje Alexander Dubinskyj, ten však nemal ani v parlamente ani v televízii žiadne vystúpenie, v ktorom by spomínal moje meno," uviedol na margo zverejnených informácií.

Bývalý podpredseda vlády v tejto súvislosti ďalej zdôraznil, že z Kyjeva do Bratislavy cestoval naposledy "minulý týždeň v stredu", pričom naspäť na Ukrajinu priletel v nedeľu večer.

Spor s Marčekom

Hlavné správy v pondelok zverejnili vyjadrenie poslanca NR SR Petra Marčeka, v ktorom Marček okrem Miklošovho vyššie uvedeného zákazu vycestovania uviedol aj to, že "poslanec ukrajinského parlamentu Alexej Dubinskij o ňom hovoril v nie práve najružovejšom kontexte".

Podľa Marčeka mal Mikloš,radiť‘ a riadiť takú istú ekonomickú ,transformáciu‘ ako u nás, ale vraj to tam mal ešte viac ostrihať do hola. A na takéto vystrihanie na havla národného, ekonomického a prírodného bohatstva Ukrajiny sa už vraj nemohol pozerať ukrajinský generálny prokurátor, ktorý mal podľa mojich informácií dať príkaz Miklošovi, aby neopustil krajinu."

Ivan Mikloš by sa mal do Bratislavy podľa svojich slov znova vrátiť v stredu popoludní, pričom okamžite po prílete sa chce poradiť s právnikmi "na podniknutí právnych krokov voči poslancovi Marčekovi a Hlavným správam".

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti