Mali by tvorcovia filmu o Ježišovi-homosexuálovi gule spraviť niečo také s Mohamedom?, pýta sa analytik Baránek

28.01.2020 | 17:44
  2
Politický analytik Ján Baránek zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook príspevok, v ktorom kritizuje homosexuálneho Ježiša v brazílskom filme.

Dovolilo by si brazílske štúdio Porta dos Fundos, ktoré stojí za filmom s Ježišom Kristom homosexuálom, natočiť podobný film napríklad o moslimskom prorokovi Mohamedovi? Nemyslím si, píše politický analytik Ján Baránek. Tvrdí, že jediná skupina ľudí, do ktorej si môžu rôzni progresívci a iní ‚pokrokoví‘ ľudia kopnúť, sú kresťania.

Politický analytik Ján Baránek zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook príspevok, v ktorom kritizuje nedávny film z Brazílie, ktorý okrem iného zobrazuje Ježiša ako homosexuála. Poukazuje na to, že voči inej skupine by si niečo takéto „pokrokoví“ nedovolili.

Vianočný špeciál

Film, na ktorý Baránek odkazuje, sa volá ‚Prvé pokušenie Krista‘ a je dielom brazílskeho štúdia Porta dos Fundos. Tento film vznikol ako ‚špeciál‘ pre americkú spoločnosť Netflix, a to rovno na Vianoce.

Vo filme sú zobrazené viaceré scény, ktoré pobúrili kresťanov nielen v Brazílii, ale aj po celom svete. Ježiš je napríklad v špeciáli homosexuál, v niektorých scénach zase Panna Mária fajčí marihuanu.

Snímka prirodzene vyvolala značný odpor, vyslovili sa proti nej brazílski biskupi či syn prezidenta krajiny Eduardo Bolsonaro. Spustená bola aj petícia, ktorú celosvetovo podpísalo viac ako 2,3 milióna ľudí. Skupina militantných kresťanov sa taktiež pokúsila podpáliť budovu, v ktorej dané štúdio sídli.

O Mohamedovi by si to nedovolili

„O. K. Máme vraj slobodu prejavu. Možno až bezbrehého. Len by ma zaujímalo, či by tvorcovia a producenti tohto filmu mali gule natočiť podobný film aj o Mohamedovi…!“ píše v úvode svojho príspevku analytik a dodáva, že pravdepodobne nie.

Čo z tohto teda vyplýva? Podľa Baránka si progresívci a podobní „pokrokoví chruňovia“ môžu dovoliť kopať do kresťanov, kedy sa im len zachce. Keby bola cieľom iná skupina ľudí, už by to pre širokú verejnosť zrejme tak v poriadku nebolo.

Viac sa dočítate v článku TU.

Zdroj: denniks.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti