Maďarsko po Veľkej noci otvorí reštaurácie, obchody aj kaderníctva

03.04.2021 | 11:35
  10
Počet zákazníkov v jednotlivých obchodoch a zariadeniach služieb bude obmedzený v závislosti od ich rozlohy.

Očkovanie proti novému druhu koronavírusu prebieha v Maďarsku vyhovujúcim tempom, preto bude po veľkonočných sviatkoch možné zmierňovať karanténne opatrenia. Povedal to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió.


Jeden až dva dni po sviatkoch bude zaočkovaných už dva a pol milióna ľudí, preto bude plánovaným spôsobom bude možné otvoriť obchody a sektor služieb, dodal Orbán. Zdôraznil ale, že počet zákazníkov v jednotlivých obchodoch a zariadeniach služieb bude obmedzený v závislosti od ich rozlohy.


"Ak si niekto myslí, že britskú mutáciu koronavírusu je možné zastaviť zákazmi a zatváraním, mýli sa - je ju možné iba spomaliť. To, čo fungovalo v prvej a druhej vlne, v prípade tohto variantu vírusu už nefunguje," zdôraznil.

Za posledných 24 hodín potvrdili v Maďarsku 9055 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím celkový počet infikovaných od začiatku pandémie stúpol na 670.776. V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudlo 267 úmrtí. Počet obetí pandémie tak stúpol na 21.262, vyplýva z údajov operačného štábu zverejnených v piatok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Aktuálne je nakazených 236.144 ľudí. V nemocniciach je hospitalizovaných 11.747 pacientov s covidom, z nich 1467 je odkázaných na podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Zdroj: tvnoviny.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti