Maďari reagujú na Sorosovo sprisahanie proti Brexitu: Prečo asi hovoríme stop Sorosovi?

12.02.2018 | 12:42
  0
Podľa maďarskej vlády americký miliardár nie je filantropom a jeho nadácia nie je charitatívnou organizáciou.

Maďarská vláda reagovala na súvislosti týkajúce sa sprisahania miliardára a globalistu Georgea Sorosa zvrhnúť britskú vládu ako aj zámeru uskutočniť ďalšie referendum o vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

„Soros financuje skupiny, ktoré pracujú na zvrátení Brexitu o ktorom rozhodli britskí občania,“ uviedol hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács.

Hovorca tiež opísal, ako Sorosovi podporovatelia odsúdili úsilie maďarskej vlády obmedziť vplyv tohto magnáta prostredníctvom zákona známeho pod označením Stop Sorosovi.

„Odsúdili nás za snahy zabrániť Sorosovmu plánu, ktorého zámerom je dostať do Európy každý rok jeden milión migrantov. U niektorých to dokonca zašlo až tak ďaleko, že existenciu takéhoto plánu popierajú,“ uviedol hovorca vlády v Budapešti.

Poznamenal tiež, že maďarská vláda nebráni Sorosovi zúčastňovať sa politického aktivizmu.

„Táto aktivita však musí byť transparentná a podliehať regulácii, najmä ak to odporuje vôli našich ľudí a je v rozpore s národnou bezpečnosťou,“ zdôraznil Kovács.

Najnovšia správa ohľadne ovplyvňovania Brexitu je podľa neho hanebným príkladom toho, čo maďarská vláda tvrdí celý čas: „Soros nie je filantrop a jeho sieť otvorenej spoločnosti nie je charitatívnou organizáciou.“

„Je bezočivým politickým hráčom, ktorý využíva svoju nadáciu na to, aby viedol radikálnu politickú agendu po celom svete, často proti vôli miestnych občanov, ak nesúhlasia s jeho ideológiou otvorenej spoločnosti.“

Hovorca maďarskej vlády poznamenal, že americký miliardár nedisponuje žiadnym demokratickým mandátom a nereprezentuje žiadnych občanov. „Prečo hovoríme Stop Sorosovi? Stačí sa opýtať ľudí z Veľkej Británie, kde pracuje na anulovaní referenda o Brexite a na zvrhnutí demokraticky zvolenej vlády,“ napísal Kovácz na Twitteri.

Zdroj: breitbart.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti