Macron doma znížil dane bohatým, no v Davose odkazuje elite, aby zdieľala svoje bohatstvo

25.01.2018 | 15:13
  0
Šéf Elyzejského paláca sa snaží svojim výrokmi zapáčiť bežným občanom.

Macron doma znížil dane bohatým, no v Davose odkazuje elite, aby zdieľala svoje bohatstvo

Šéf Elyzejského paláca sa snaží svojim výrokmi zapáčiť bežným občanom.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron prišiel na ekonomické fórum vo švajšiarskom Davose s novou správou pre globálnu elitu: investovať, zdieľať a chrániť.

Počas jeho prejavu boli v konferenčnej sále prítomní španielsky kráľ Filip VI., šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardová a riaditeľ francúzskej energetickej spoločnosti Total Patrick Pouyanne. Macron im pri tejto príležitosti povedal, že je čas na vypracovanie nového rámca, ktorý by umožnil znížiť prebytok v rámci globálneho kapitalizmu.

„Tento rámec by mal byť založený na spolupráci a multilateralizme,“ povedal Macron. „Nový rámec je jedinečným spôsobom ochrany našich záujmov v dlhodobom horizonte.“ pokračoval šéf Elyzejského paláca. Svetových lídrov pri tejto príležitosti vyzval na prehodnotenie súčasných pravidiel globálnej ekonomiky.

Slová francúzskeho prezidenta vo švajčiarskom Davose však boli však podľa agentúry Bloomberg viac adresované francúzskej verejnosti ako prítomným v sále. Vo Francúzsku ho kritici obviňujú práve z toho, že je „prezidentom bohatých“, nakoľko sa snaží tamojším odborom znížiť právomoci, no bohatým znížil dane.

Súčasná popularita Emmanuela Macrona sa pohybuje na úrovni 50 percent.

Zdroj: bloomberg.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti