Ľudia vyšli počas pekného slnečného počasia na prechádzky. Bratislavské Staré mesto si sťažuje, že v centre musí po nich vyprázdňovať smetné koše

03.04.2021 | 18:34
  42
Mestská časť hlavného mesta je nespokojná s tým, že ľudia chodia von a jej technickí personál sa musí starať o zbieranie odpadkov. Pripomína im, že je lockdown a treba ostať doma, lebo deti sa do škôl nevrátia.

Príjemné a teplé slnečné počasie vytiahlo tento týždeň do ulíc Bratislavy množstvo ľudí, aby sa nadýchali čerstvého vzduchu a prijali vitamín D v podobe slnečných lúčov.

Obyvatelia Bratislavy sa v čase zatvorenie prevádzok a reštaurácií logicky nielenže prechádzajú po uliciach, ale konzumujú jedlá a pijú nápoje. To sa však nepáči predstaviteľom Starého mesta, pretože s tým súvisí aj množstvo smetí a povinnosť technických služieb starať sa o odpadkové nádoby.

Centrálna mestská časť slovenskej metropoly a jej pracovníci si za rok zrejme zvykli, že v dôsledku korona-opatrení majú menej roboty a do terénu nevyrážajú tak, ako za normálnych okolností. Stránka Starého mesta sa preto na sociálnej sieti posťažovala, pretože technický personál má teraz „množstvo“ práce s plnými smetnými košmi. Ako dôkaz pripojila aj fotografie z miesta činu.

„Neteší nás, že aj takto to niekedy vyzerá na niektotrých miestach v Starom Meste. No ako dobrý hospodár sme momentálne nastavili systém vysýpania smetných košov na "lockdownové" obdobie. Žiaľ, ako vidno, lockdown zrejme v Bratislave až tak nefunguje,“ posťažovala sa mestská časť Staré mesto.

„Jasné, že sme smeti odpratali. A urobíme to vždy,“ ubezpečuje ľudí bratislavské Staré mesto tónom, akoby odstránenie odpadu predstavovalo výnimočnú službu a nie jeho samozrejmú povinnosť voči svojim daňovým poplatníkom.

„Technické služby Starého Mesta okamžite a operatívne vybehli do ulíc a skoro ráno problém odstránili,“ pochválila sa hrdinsky na sociálnej sieti bratislavská centrálna mestská časť. Občanom však pripomenula, že napriek peknému slnečnému počasiu a čerstvému vzduchu, treba dodržavať nariadené korona-opatrenia a ostať doma, pretože koronavírus inak nezmizne.

„A my budeme naďalej doma a deti sa namiesto školy budú učiť cez počítač,“ argumentuje dôsledkami nerešpektovania opatrení na spôsob citového korona-vydierania facebooková stránka bratislavského Starého mesta.

Pozrite si fotky PRED a PO alebo ako sa bratislavské Staré mesto príkladne postaralo o odvoz nečakaného množstva odpadkov v čase lockdownu:

Zdroj: InfoVojna / Facebook Staré mesto - srdce Bratislavy / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti