Lucia Ďuriš Nicholsonová: Dezinformácie sú zlo!

23.10.2021 | 12:50
  33
Bývalá novinárka, dnes liberálna politička Lucia Ďuriš Nicholsonová, v súčasnosti pôsobiaca ako poslankyňa Európskeho parlamentu zvolená za stranu SaS dáva ako bojovníčka proti hoaxom a dezinformáciám patent ľuďom na rozum.

Prečítajte si celý status statočnej bojovníčky a odborníčky na dezinformácie Lucie Ďuriš Nicholsonovej:

Nielenže môžu mať negatívny vplyv na zdravie jednotlivca, ale môžu ovplyvniť aj celkovú situáciu v zdravotníctve a častokrát sú priamo zodpovedné za úmrtia, ku ktorým by v prípade riadnej prevencie a odborného postupu nemuselo dôjsť. A nemusíme hovoriť len o COVIDe. Poznáme prípady, kedy rôzni šarlatáni a „biznismeni“ presvedčili onkologicky chorých pacientov, že v boji s rakovinou im rozhodne nepomôže chemoterapia.

“Lekári a farmaceutické firmy taja liek na rakovinu.”


“Zázvor je 10.000 krát účinnejší ako chemoterapia.”

“S chloritanom sodným zvládnete rakovinu, maláriu aj cukrovku.”

Následky vedia byť fatálne

**********

Dnes nám to jasne ukazuje aj situácia okolo COVIDu. V štátoch EÚ, kde väčšina obyvateľov rešpektuje odborníkov a vládu dosiahli potrebné percento očkovaných, ale sú aj krajiny, ktoré vážne zaostali najmä pre nekontrolovateľné šírenie hoaxov namierených proti očkovaniu. Za každým hoaxom stojí konkrétny človek alebo skupina, ktorej motiváciou je šírenie strachu, manipulácia a naháňanie si voličov. Dezinformačné kampane sú organizované, manipulatívne s obrovským zásahom.


V krajinách ako Rumunsko a Bulharsko dezinformácie spôsobili, že ľudia už neveria ničomu a nikomu, odmietajú očkovanie, lebo vláda sa spriahla s farmaceutickými firmami, ktoré vyrábajú vakcíny a výsledok je ten, že v Rumunsku dnes pribúda denne 500 obetí na COVID a hospitalizovaní sú najmä mladí, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť. Rumunsko zažíva kolaps zdravotníctva.

Brániť sa dezinformáciám je ale náročné a hlavnú úlohu v tomto boji by mala zohrať Európska únia cez koordinované postupy. Aj preto sme sa s kolegami obrátili na Európsku komisiu listom, v ktorom sa jasne pýtame, aké nástroje má Komisia k dispozícii na obmedzenie narastajúceho množstva falošných správ, či uvažuje o vyšetrovaní takýchto organizovaných kampaní zameraných na masovú manipuláciu v EÚ, či má v pláne osloviť členské štáty a naplánovať spoločné akcie v boji proti šíreniu dezinformácií a či má v tomto boji jasnú stratégiu.

Bez spoločného a koordinovaného postupu si s týmto nebezpečným fenoménom neporadíme a donekonečna budeme svedkami nových a nových hoaxov a donekonečna budeme míňať energiu na vysvetľovanie klamstiev…častokrát úplne zbytočne.

Zdroj: Facebook Lucia Ď. Nicholsonová


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti