Lučanský mal utrpieť vo väzbe viacnásobnú zlomeninu nadočnicového oblúku s krvácaním do mozgu

11.12.2020 | 16:13
  19
V prípade ho zastupuje advokát Matúš Beresecký, ktorý nechcel povedať, ako sa jeho klient po zákroku cíti.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský musel byť hospitalizovaný v nemocnici v Ružomberku po tom, ako ho z väznice v Prešove vo štvrtok náhle previezli.

Podľa prvotných informácií malo ísť o potýčku za mrežami, no dôvodom jeho odchodu z cely má byť podľa zdroja Nového Času prasknutá cievka v oku. Informácie o prevoze Lučanského najskôr hovorili o tom, že sa mal vo väzbe pobiť a museli ho náhle operovať. Tieto správy Zbor väzenskej a justičnej stráže poprel.

Podľa .týždňa však Lučanský utrpel aj poranenie nadočnicového oblúku, nie je jasné ako. Z Prešova tak museli exšéfa polície previezť do vojenskej nemocnice v Ružomberku, kde ho strážia. Vynára sa však otázka, prečo práve tam. Na hospitalizáciu obvinených totiž slúži nemocnica pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Lučanský čelí v kauze Judáš obvineniu z korupčnej činnosti, pričom na úplatkoch si mal prilepšiť až o 510-tisíc eur. Sudkyňa jeho väzbu odôvodnila obavou z ovplyvňovania svedkov a obavou z pokračovania v trestnej činnosti. V prípade ho zastupuje advokát Matúš Beresecký, ktorý nechcel povedať, ako sa jeho klient po zákroku cíti.

„Ja ani nemôžem, ani nebudem komentovať prípad pána Lučanského,“ povedal advokát. Rovnaká odpoveď prišla z ružomberskej nemocnice.

„Vzhľadom na platnú legislatívu nemáme oprávnenie poskytovať akékoľvek informácie o pacientoch a ich zdravotnom stave,“ povedala nám hovorkyňa.

Nový Čas sa rozprával s bývalým väzňom, ktorý opísal, ako to vo väzbe vyzerá. „Tam nemáte žiadnu posilňovňu, to nehrozí. Mohol robiť drepy alebo kľuky, ale inak nie. To nie je letný tábor pre milionárske deti,“ hovorí. Okrem spánku a rozprávania sa s ostatnými sa dá už len navštíviť knižnicu. Von sa chodí len na hodinu do uzavretého priestoru. Ak bol Lučanský v cele sám, tak mal podľa neho šťastie. „Takýchto zvyknú dávať s viacerými, aby mohli ťahať informácie,“ uzavrel.

Portál Eurorešpektu uviedol, že exprezident Policajného zboru bol do nemocničného zariadenia privezený s viacnásobnou zlomeninou nadočnicového oblúku, krvácaním do mozgu a s okom mimo očnej jamky.

„Zranenia Milana Lučanského si údajne vyžiadali 11 hodinovú operáciu vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku. Zavinenie spoluväzňom neprichádza do úvahy, nakoľko bol na cele sám,“ napísal Eurorešpekt.

Blaha: Začína mi to pripomínať nejaký drsný mafiánsky film

K incidentu sa na sociálnej sieti vyjadril podpredseda Smeru Ľuboš Blaha:

Milana Lučanského museli operovať, vo väzbe došlo k ostrej potýčke. Takto znie titulok na TA3.

1. Zapamätajte si túto správu, ktorú šíria médiá hlavného prúdu - ubezpečujem vás, že o chvíľu bude správa upravená a bude z toho, že sa Lučanský nechtiac pošmykol v sprche alebo niečo podobné. Tak to chodí.

2. Neviem, ako vám, ale mne to už celé začína pripomínať nejaký drsný mafiánsky film. Možno by Arpád Soltész mohol napísať scenár. Má s tým skúsenosti.

3. Film by bol o tom, ako si mafia vytipovala egocentrického trnavského biznismena, s ktorým v minulosti robil kšefty niekto ako Majský. Mafia vedela, že podnikateľ z Trnavy nemá žiadnu morálku a že s ním môžu počítať.

4. Tak trochu truľo, ale škrupule nemal žiadne, nadával na všetkých hlava-nehlava, sypal striekačky, vymýšľal si obvinenia, nosil hlúpe tričká, rozoštvával Slovensko. A mafia mu to roky financovala, ešte si ho aj kúpila, keď sa volil generálny prokurátor.

5. Odrazu sa tento trnavský podvodníček dostal k moci a mafia mala, čo potrebovala. Mohla sa konečne mstiť. Do basy okamžite išlo celé vedenie polície.

6. Tu by v Soltézsovom scenári mohol nasledovať drsný záber z vyšetrovacej cely, ako dvaja páni v čiernych kožených plášťoch kričia na spoteného "kajúcnika", že bude "srať krv", ak nebude hovoriť to, čo mu nakážu.

7. "Kajúcnik" sa rozsype a už len podpisuje papiere s výpoveďou, kde sú mená všetkých nepohodlných funkcionárov polície. Na základe tejto výpovede strkajú jedného po druhom do basy. Tam by sa hodila nejaká dramatická hudba - niečo ako v Morriconeho Chobotnici.

8. Spokojná je mafia, spokojný je premiér. Ten teraz môže vyvreskovať, že jeho predchodcovia boli prehnití a skorumpovaní. A zakrývať tým vlastnú neschopnosť a vlastné zlodejiny.

9. V scenári by figuroval temný advokát, niečo ako boli Terrasini či Tano Cariddi v Chobotnici - sivá eminencia. Mal by kontakty na nemorálnu novinárku, cez ktorú by vynášal informácie zo spisov.

10. Motal by sa okolo každého "politického" prípadu. V minulosti dokonca pôsobil v politike - v jednej strane s premiérom. Len potom niekoho zabil a tak musel odísť z parlamentu - sedieť nešiel, to sa ututlalo, ale už sa venuje iba advokácii.

11. Tento temný advokát by spolupracoval so zahraničnými ambasádami. Koordinoval by všetku špinu. A za ručičku by k vyšetrovateľom doviedol aj nastrčeného "kajúcnika", vďaka ktorému by do basy dostali bývalé vedenie polície, ktoré mafii ležalo v žalúdku.

12. Médiá by vo filme vlastnila mafia. Finančné skupiny, oligarchovia, milionári. A písali by od rána do večera presne to, čo mafia potrebuje. Ja viem - pritiahnuté za vlasy, takéto niečo sa predsa nikde nedeje. Médiá obvykle vlastnia bežní robotníci či roľnícke družstvá. Ale vo filme to byť môže, nie?

13. Medzitým by sa kradlo bagrami, mafia by ovládla všetky zložky štátu, premiér by prijal nové zákony, v ktorých by tuhšie ovládol prokuratúru, súdy aj políciu. Temného advokáta by išli dosadiť na kľúčové miesto na prokuratúre.

14. V zafajčených salónoch by sa mafiáni zlovestne rehlili, premiér by im poslušne prikyvoval, temný advokát by sa uškŕňal, do toho by mohla hrať nejaká dramatická hudba, detailné zábery na hnilé zuby, úchylné pohľady a nahé prostitútky, to navodí správne odpudivý dojem.

15. Ďalšia scéna by sa mohla odohrať vo väznici. Na bývalého policajného prezidenta by poslali zlých chlapcov, ktorí by ho skopali do bezvedomia a on by skončil v nemocnici. Na pokyn mafie a premiéra.

16. Takýto film by mal určite úspech. Mohol by sa volať Sviňa 2. Samozrejme - nemal by nič spoločné s realitou, to by sa na úvod nezabudlo pripomenúť. Bola by to proste len fantázia, voľne inšpirovaná skutočnými udalosťami. Poznáte to.

17. Jediné, s čím mafia nepočítala, je, že z premiéra sa vykľuje úplný šialenec, ktorý popudí celý národ. Zbaví ľudí práv a slobôd. Bude im nadávať. Bude im brať živobytie. Rozháda sa so všetkými naokolo. Všetko pokazí. Za niekoľko mesiacov.

18. Mafia je nervózna. Kúpila si nestabilný produkt. Úplné monštrum. Môže to prekaziť kšefty. Takto by to mohlo byť v tom scenári, čo myslíte?

19. Zvyšok už nechám na Arpáda Soltésza, ten je v písaní takýchto drsných príbehov, ktoré si nijako nezakladajú na realite, úplný majster.
20. Ja len, že želám Milanovi Lučanskému skoré uzdravenie.

EDIT: Už je to tu. Médiá už majú novú verziu. Lučanskému vraj praskla žilka v oku. A namiesto toho, aby mu nakvapkali OPHTHALMO-SEPTONEX, on podstúpil operáciu. A tak. Pekný deň, priatelia

Fico vyzval Kolíkovú, aby vysvetlila, čo sa stalo Lučanskému

Predseda opozičnej strany Smer-SD a poslanec Národnej rady SR Robert Fico vyzval v piatok ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí), aby vysvetlila, čo sa stalo bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému. Informoval o tom vo videu na sociálnej sieti. Exšéfa polície, ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný, mali hospitalizovať v ružomberskej nemocnici.

"Nielenže Milan L. išiel do väzby bez dôvodov, nielenže tam sedí na základe výpovede človeka, ktorý je kajúcnikom, ale dnes leží v nemocnici v Ružomberku po ťažkej operácii s ťažkým zranením hlavy," uviedol Fico. Ministerka by mala podľa neho vyvrátiť podozrenia o útoku na exšéfa polície.

Hovorkyňa Zväzu väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská vo štvrtkovom (10. 12.) stanovisku uviedla, že ústav Prešov neeviduje fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému.

Zdroj: cas.sk / eurorespekt.sk / news.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti