Lipšic potrebuje mať zadržaného námestníka riaditeľa SIS Beňu pod kontrolou

03.12.2020 | 20:55
  3
Boris Beňa pôsobil na poste námestníka SIS v období, keď riaditeľom služby bol nominant SNS Anton Šafárik, ktorého rozoberali v bare Apache v súvislosti s pripravovaným prevratom.

Včera po zverejnení informácie, o obvinení bolo zrejmé, že bývalí policajní funkcionári budú následne po výsluchoch zadržaní a takmer isto skončia vo väzbe.

Predsa len momentálna šablóna, spôsobu očisty spoločnosti vyžaduje  kultúrnu vložku , ktorej súčasťou je prezentácie očisty spoločnosti zo strany vládnych poslancov, nominantov mimoparlamentných strán, či  pôsobivé mediálne výstupy najnezávislejších novinárov.

Vyjadrenia Sakovej, Pellegríniho, či Pčolinského obnažili podstatne viac ako povedali.

Ak je totiž vyjadrenie Petra Pellegriniho aspoň z časti pravdivé, občan by sa mal zamyslieť, či je tento politik schopný zastávať funkciu, akú mu predpovedajú prieskumy. Pretože jeho vyjadrenie bolo lacným klišé predsedu mimoparlamentnej strany, uchádzajúceho sa o priazeň.

Z vyjadrenia ex – ministerky vnútra Sakovej sme zistili, že ju informácia o zadržaní Lučanského nielen vyviedla z rovnováhy, ale kamarátsky vzťah zapríčinil , že jednoducho nedokázala sa k Lučanského obvineniam vecne vyjadriť.

Vyzdvihovať skutočnosť, že počas jeho pôsobenia bola objasnená vražda Jána Kuciaka je v súčasnosti viac ako nemiestne.

Alena Zsuzsová s Mariánom Kočnerom nespochybniteľne pred súdom, aj vďaka slušným policajtom, ktorí zabezpečovali listinné dôkazy pred súdom preukázali, že s vraždou nemajú nič spoločné, dozvedeli sa o nej z médií a v  komunikácii zabezpečenej políciou sa vyjadrovali výlučne k mediálnym výstupom.

Odsúdený Ing. Szabó od samého začiatku trvá na svojej pôvodnej výpovedi, že v čase príchodu na miesto činu boli Ján a Martina mŕtvi.

Na 25 ročný trest právoplatne odsúdený Miroslav Marček, vylúčený na samostatné konanie,  ktorý v prvotných výpovediach paradoxne uvádzal rovnakú verziu okolností po príchode do Veľkej Mače ako Ing. Szabó, nedokázal v priebehu vyšetrovania ani raz popísať vraždu spôsobom, ktorý by čo len náznakom zodpovedal nálezu na mieste činu.

Pravdou je iba to, že v čase jeho pôsobenia na poste prezidenta policajného zboru vyrobila  v súčinnosti so sprofanovanými médiami kauzu, rozsahom a politizáciou porovnateľnú snáď iba s kauzou Cervanová.

Nemenej pôsobivá bola aj poznámka pani poslankyne Sakovej, ohľadne odôvodnenia obvinenia Lučanského postaveného na nespochybniteľných dôkazoch. Milan Lučanský, v minulosti pôsobil na poste šéfa NAKA, ktorej vyšetrovatelia vznášali obvinenia bez dôkazov, čo vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar vysvetľoval, že
„Polícia niekedy musí ísť do malého dôkazného rizika s cieľom, že sa dôkazná situácia vylepší počas vyšetrovania, …  “

Riaditeľa Slovenskej Informačnej služby – Vladimíra Pčolinského, zadržanie prvého námestníka Borisa Beňu rozladilo do tej miery, že pri kladení otázky v súvislosti s jeho zadržaním uviedol, že nemôže sa vyjadriť nakoľko ešte nedisponuje obvinením.

Pčolinskému asi nepovedali, že uznesenie o vznesení obvinenia doručuje iba účastníkom konania, respektíve obvineným a ich advokátom , oznamovateľom trestného činu, prípadne poškodeným.

Boris Beňa, pôsobil na poste námestníka SIS, v období  keď riaditeľom služby bol nominant SNS, Anton Šafárik. V súvislosti práve so Šafárikom na stretnutí v bare Apache rozoberali, že cez Šafárika, Beňu, Pčolinského a Košča má Daniel Lipšic dianie v SIS pod kontrolou.

JUDr. Daniel Lipšic potrebuje mať konanie voči Beňovi, respektíve Borisa Beňu pod kontrolou, aby sa nestalo, že vyjadreniami ohrozí celú suitu, ktorá od roku 2016 pripravovala prevrat.

Odčlenenie zväzkov  26 a 29 vedených vo veci vraždy Jána a Martiny,  súvisiacich so sledovaním, by totiž nespláchlo len osoby, ktoré pripravovali prevrat, ale najmä osoby, ktoré vedome, prípadne nevedome participovali na ich vražde.

Autor: Jana Teleki

Zdroj: eurorespekt.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti