Likvidačné covid-opatrenia zničili ďalšiu známu gastro prevádzku. Bratislavský meštiansky pivovar končí. Pred covidom mal ročné tržby päť miliónov eur

26.01.2022 | 09:40
  30
Obľúbená bratislavská reštaurácia na Dunajskej ulici je v portfóliu realitky už od jesene 2021.

 

Realitný web RE/MAX Slovakia ponúka na predaj známu bratislavskú reštauráciu na Dunajskej ulici Dunajský pivovar. Priestor s rozlohou 1 300 štvorcových metrov je v portfóliu realitky RE/MAX už od jesene 2021.
 
„Realitná kancelária RE/MAX ponúka exkluzívne na predaj/odstúpenie prevádzky/nájmu zabehnutú najznámejšiu pivovarskú reštauráciu s vlastnou výrobou piva, tradičnou kuchyňou a veľkou záhradou,“ píše sa na stránke. Cenu poskytuje realitná kancelária na vyžiadanie.
 
„Jej výška odzrkadľuje to, že pred koronakrízou presahovali ročné tržby tejto reštaurácie päť miliónov eur,“ hovorí pre Hospodárske noviny Jarmila Remenárová z realitky. Pivovar sme oslovili, ale na našu správu nereagoval.

Prevádzku odstupujú s kompletným vybavením, zariadením, ako aj technologickým zariadením na výrobu a skladovanie piva. V interiéri je kapacita 400 miest, v záhrade 250 – 300 miest. Kapacita varne pivovaru je 24 hektolitrov. 
 
O odstúpení reštaurácie prvýkrát informoval portál Opive vo februári 2020. Ešte pár dní predtým však písal, že pivovar expanduje do Viedne.

Ďalšia obeť covidu?

Podľa portálu Hnonline prevádzkarom výrazne skomplikovala situáciu práve pandémia. „Zo súvahy sa dá vyčítať, že nižšie tržby zapríčinil takmer iba pokles predaja jedál – obrat sa prepadol z 5,2 na 2,48 milióna eur. Evidentne pribudol aj personálny problém,“ píše Hnonline. Kým k 31. decembru 2020 zamestnávali 64 ľudí, v predošlom účtovnom období ich mali o 54 viac. 

Podľa HN mala eseročka napriek tomu slušnú finančnú kondíciu. Jej vlastné imanie vtedy predstavovalo 693-tisíc eur, čo ju na prvý pohľad radí k zdravým firmám. Na druhej strane však možno pozorovať, že firma vykazuje nemalé dlhy. Daniarom dlhuje 57-tisíc eur a Sociálnej poisťovni 37-tisíc eur. 

Zdroj: refresher.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti