Liberálna lúza zo Sorosovho denníka SME uráža na sociálnej sieti pesničkárku Simu Martausovú a kresťanov

16.11.2021 | 07:00
  27
Slovenská speváčka, pesničkárka a skladateľka Simona Magušinová, rod. Martausová, vystupujúca pod umeleckým menom Sima Martausová sa stala terčom spodiny slovenskej žurnalistiky združenej v denníku SME.

„Taká vec. Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja?“ Tento príspevok sa v sobotu objavil na Twitteri komentátora denníka SME Petra Tkačenka.

Ako ďalej píše v diskusii pod „tweetom“, hudobná tvorba speváčky (ktorá po uzavretí manželstva tento rok prijala priezvisko Magušinová) je podľa neho „doradu infantilná hrôza.“

Komunikáciu následne rozvíja s Radom Ondřejíčkom, ktorý si hovorí „Cynická obluda“ a v rámci svojej satirickej rubriky v denníku SME pravidelne uráža kresťanov.

„Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým,“ reagoval Ondřejíček na Tkačenkov tweet. V ďalšom komentári dodal, že jej tvorba je „nekreatívna, uslintaná gýčová sračka“.

Tkačenko na adresu Simy Magušinovej doplnil, že „by ju mohli zašiť a aspoň by sa zastavila nová produkcia“.

Vo vzájomnej konverzácii dospeli až k urážke jej manžela Michala Magušina, ktorý je redaktorom denníka Postoj. „Lol, tak fráterník z Postoja. To na ten jej svet z leporela krásne sedí,“ napísal komentátor SME Tkačenko.

Inzercia

Na verejnú komunikáciu dvoch novinárov upozornil vo svojom blogu aj Ján Magušin, ktorý je švagrom speváčky.

„Už len samotná skutočnosť, že komentátor mienkotvorného denníka po twitteroch vypisuje na spôsob teenagera, ktorému sa znechutila nejaká hudobná skupina, nevzbudzuje veľkú dôveru. A začať takýmto spôsobom hejtovať na sociálnom médiu ženu, to tiež nie je dvakrát prejavom vycibreného zmyslu pre elementárnu slušnosť a rešpekt, čo by malo byť novinárom, najmä z celoštátneho mienkotvorného média, vlastné. Ak by to napísali Hlavné správy alebo Zem a vek, bola by škoda to vôbec komentovať. V tomto prípade je ale potrebné na to špeciálne upozorniť,“ napísal v blogu Ján Magušin.

„Tu je ale ukážka toho, ako v skutočnosti viacerí ľudia, priamo či nepriamo sa hlásiaci k ,progresívnej agende‘, vnímajú slobodu a dôstojnosť človeka.  Pretože keď niekto kriticky pristúpi k témam, ktoré sú pre nich citlivé a dôležité  (napr. predĺženie lehoty na rozmyslenie pre ženy, ktoré zvažujú umelé prerušenie tehotenstva), spustí sa hejt o diskriminácií, neslušnosti, stredoveku, talibane. Najradšej by oponenta umlčali všade, kde sa dá, zosmiešnili a najlepšie aj vytlačili z verejných funkcií. Keď ale nevyberane a neslušne zaútočia na ženu, označia ju za ,postihnutú‘ a prisolia to posmechom z jej náboženského presvedčenia, je to v poriadku.“

Speváčka Sima Martausová sa hudbe venuje už niekoľko rokov. Aj keď spočiatku jej cesta smerovala úplne iným smerom, nakoniec skončila pri speve, ktorý ju do dnešného dňa napĺňa. ,,Po škole som zakotvila v Radošinskom naivnom divadle, ale aj keď som sa tam mala fajn, stále som cítila, že chcem robiť hudbu,'' priznala v rozhovore pre Evitu a dodala, že práve ona urobila prvý, rozhodujúci krok. Svoje nahrávky sa totiž rozhodla poslať známemu slovenskému manažérovi, ktorý má pod ochrannými krídlami aj speváčku Janu Kirschner - Jožkovi Šebovi. Tomu sa hlas mladej umelkyne zapáčil natoľko, že s ňou začal spolupracovať - a dnes patrí Sima medzi stálice a najobľúbenejšie speváčky na slovenskej scéne.

Za roky aktívnej kariéry si vyslúžila významné nominácie, ale aj ocenenia ako napríklad Krištáľové krídlo v kategórií Hudba. Jej pieseň si vybral režisér aj do najnovšieho filmu Správa. Samotná speváčka sa už od prvého momentu, čo vystúpila na scéne, netají tým, že je kresťankou. Svoju vieru vkladá aj do svojich textov a melódií, vďaka čomu oslovuje poslucháčov aj z tejto sféry. Známa je aj svojimi koncertmi pre neziskovú organizáciu Deti s rakovinou n.o., ktorej sa snaží pomáhať a prinášať tak chorým detičkám radosť.

Práve hudba, pri ktorej zrode sa inšpiruje svojim presvedčením a ako sama priznala aj vzťahom k Bohu, sa však stala terčom posmechu na sociálnej sieti Twitter.

Na celej kauze sa doteraz Tkačenko baví. ,,Pani manželka mi povedala "Je suis Tkačenko", čiže nakoniec to dobre odpadlo,'' zverejnil na sieti ďalší status. Ešte predtým však ironicky pridal ďalšiu otázku: ,,už niekto napísal hanopis na Marylina Mansona alebo to zas budem musieť urobiť ja?“

Extrémizmus v SME: Šikana Simy Martausovej pre kresťanstvo a progresívna novinárska elita mlčky prikyvuje

Na urážky mladej speváčky reagovala vo svojom blogu aj psychologička a kandidátka na poslankyňu hnutia OĽaNO Mária Benová:

Komentátor SME Peter Tkačenko publikoval status:

„Taká vec. Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja? … jej piesne, to je doradu infantilná hrôza.“
zareagoval na to autor rubriky Cynická Obluda (SME)

R.Ondějíček: „Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým.“

P.Tkačenko: „…by ju mohli zašiť a aspoň by sa zastavila nová produkcia.“

Tu však nešlo o tzv.“nevinnú“ šikanu kvôli výzoru ale kvôli jej kresťanskej viere. Šlo tu teda o naplnenie skutkovej podstaty trestného činu extrémizmu: tzv.“hanobenie národa, viery alebo rasy“.

Tak teda pred pár týždňami sa skoro všetci novinári a veľa politikov zastávali dcéry prezidentky aj keď tá dehonestácia v statuse od poslanca Tarabu bola prefíkane skrytá. A Taraba bez problémov argumentoval, že v jeho pochvale na adresu prezidentkinej dcéry predsa nevyjadril ani náznak irónie. Kde sú všetci tí istí novinári dnes? Kto z nich sa zastane Simy Martausovej, ktorú všetci poznáme ako jemné a láskavé žieňa, ktoré má úžasný dar a ľuďom robí radosť svojimi nádhernými piesňami. Kto z nich poukáže na to, že na rozdiel od poslanca Tarabu, v prípade novinárov Tkačenka a Ondřejíčka je tu podozrenie na spáchanie trest.činu? Či už prichádza tá doba, keď bude každý iný názor ako progresívny potrestaný verejným lynčom?

Alebo si gen.prokurátor Žilinka konečne prečíta aj Trest.Zákon a vôbec aj nejaké iné paragrafy ako §363 T.P. a začne konať?

  • §423 ods.(1) písm.(b)
    Kto verejne hanobí jednotlivca alebo skupinu osôb pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu, pre ich NÁBOŽENSKÉ VYZNANIE alebo preto, že sú bez vyznania,
    potrestá sa odňatím slobody na 1-3roky.

Na záver pripájam sieň slávy novinárov, ktorý 19.okt.2021 v prípade „šikany“ dcéry pani prezidentky žhavili klávesnice takmer okamžite, no dnes v prípade trestnej veci voči Sime Martausovej a vôbec všetkým kresťanom pchajú hlavy do piesku:

Sima Martausová - Kam tento svet speje?

Zdroj: postoj.sk / svetevity.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti