Liberáli zúria: Boris Kollár nechce dovoliť zruinovať Maticu slovenskú

27.06.2020 | 13:55
  12
Boris Kollár sa zastal Matice slovenskej, čím sa z pohľadu liberálnych slovakofóbov dopustil smrteľného hriechu.

Jednou z kľúčových hodnôt progresívneho liberalizmu na Slovensku je patologická nenávisť k odkazu Ľudovíta Štúra, nositeľom ktorého je Matica slovenská. Keby koaličný predseda Národnej rady SR Boris Kollár velebil LGBTI komunitu a presadzoval genderovú agendu, liberálne médiá by ho automaticky zaradili na svoj zoznam “chránených druhov”.

Tie, ako je známe, nepodliehajú kritike liberálnej ideologickej mašinérie. A to ani vtedy, ak by hanobil inú rasu, ako sa vyznamenala liberálna ministerka Natália Milanová. Tá sa na adresu Rómov svojho času okrem iného vyjadrila, že sú to „neprispôsobivé, zlodejské svine a hovädá.“

 

Milanová nenechala nikoho na pochybách o svojom mentálnom nastavení, keď pohrozila Matici slovenskej okresaním jej financovania zo štátneho rozpočtu. Podľa liberálnej logiky je úplne normálne sedieť na ministerskej stoličke národného štátu Slovákov a jedným dychom dehonestovať a opľúvať historické dedičstvo generácie štúrovcov a ich nasledovníkov, ktorí sa rozhodujúcou mierou pričinili o to, že Slováci majú svoj štát.

Kollárova diplomovka je iba farizejskou zámienkou na naštartovanie progresívno-liberálneho valca, ktorý sa nezastaví, pokým Borisa Kollára neodkrágľuje. Jedným z dôvodov, prečo sa predseda parlamentu dostal do nemilosti liberálnych kádrovákov, je jeho principiálny postoj k Matici slovenskej.

Najstaršia ustanovizeň Slovákov bola predchodkyňou dnešných mimovládnych organizácií v čase, keď ešte Slováci nemali svoj vlastný štát. Rozdiel je iba v tom, že na rozdiel od mimovládok, štedro honorovaných aj zo štátneho rozpočtu, bola Matica slovenská vystavená tvrdému prenasledovaniu zo strany uhorských úradov.

Boris Kollár sa zastal Matice slovenskej, čím sa z pohľadu liberálnych slovakofóbov dopustil smrteľného hriechu. Matica slovenská je už dlhé roky tŕňom v očiach všetkých vykorenených euroobčanov a svetoobčanov, ktorí by Slovensko najradšej vymazali z mapy Európy a sveta.

Kollár sa dôrazne postavil proti týmto snahám, keď vyhlásil, že bude Maticu slovenskú brániť. Ide totiž o kľúčovú národnú inštitúciu, ktorá liberálom bráni realizovať ich program progresívneho rozpustenia európskych národov v beztvarej šedivej mase takzvaných euroobčanov bez vlastnej národnej identity.

Zdroj: napalete.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti