Lajčák sa stretol s Ronaldom Lauderom - predsedom Svetového židovského kongresu a ocenil jeho angažovanosť na Slovensku

08.02.2019 | 16:20
  0
Ronald Lauder bol v roku 1991 spoluzakladateľom mediálnej spoločnosti CME, do ktorej portfólia patrí aj TV Markíza pôsobiaca od roku 1996 na Slovensku.

Aktuálnosť a prínos konferencie proti antisemitizmu v regióne OBSE, ktorá sa tento týždeň konala v Bratislave ako prvá plánovaná konferencia na vysokej úrovni počas predsedníctva SR v OBSE.

To bola jedna z hlavných tém stretnutia ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka  s Ronaldom Stevenom Lauderom, predsedom Svetového židovského kongresu, ktoré sa uskutočnilo dnes (8. februára 2019).

Na stretnutí bol prítomný aj Igor Rintel, predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR.  Šéf slovenskej diplomacie ubezpečil partnera, že ide o začiatok úsilia nášho predsedníctva o komplexný prístup k téme tolerancie, nediskriminácie a boja proti nenávistným prejavom.

„Bratislavské podujatie potvrdilo, že prejavy antisemitizmu, či iných druhov nenávisti sú bohužiaľ stále prítomné, a to tak v európskej spoločnosti, ako aj v ostatnom priestore účastníckych štátov OBSE.  Je preto nevyhnutné, aby predstavitelia štátnych inštitúcií v spolupráci s občianskou spoločnosťou bojovali proti tomuto nebezpečnému fenoménu,“ povedal minister Lajčák.

Minister zároveň ocenil osobnú angažovanosť Ronalda Laudera a jeho príspevok k obnoveniu životaschopnosti židovských komunít na Slovensku, ktoré prispievajú ku kultúrnej bohatosti, rozmanitosti a rozvoju našej krajiny.

Ronald Lauder bol v roku 1991 spoluzakladateľom mediálnej spoločnosti CME, do ktorej portfólia patrí aj TV Markíza pôsobiaca od roku 1996 na Slovensku.

Zdroj: parlamentnelisty.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti