Lajčák informoval B´nai B´rith, že Slovensko chce usporiadať konferenciu o boji proti antisemitizmu

29.09.2018 | 11:40
  0
Tlačový odbor rezortu diplomacie uviedol, že diskusia sa týkala prehlbovania spolupráce so židovskou komunitou a zvyšovania povedomia o holokauste.

Slovensko chce usporiadať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu. Konferencia by sa mala uskutočniť začiatkom budúceho roka.

Zástupcov amerických židovských organizácií – American-Jewish Committee a B´nai B´rith International o tom v New Yorku informoval minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

„Partneri počas diskusie otvorili otázky transatlantických vzťahov, prehlbovania spolupráce so židovskou komunitou, zvyšovania povedomia o holokauste, aktuálneho vývoja na Blízkom východe, ako aj ľudsko-právnej agendy na pôde OSN. Špeciálnu pozornosť venovali boju proti antisemitizmu a extrémizmu a to aj v kontexte budúcoročného predsedníctva SR v OBSE, keďže tejto téme chce venovať Slovensko zvýšenú pozornosť. Lajčák informoval prítomných o zámere zorganizovať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu začiatkom budúceho roka v Bratislave,“ informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti