Kuciakovou vraždou získala Penta kompletný politický vplyv na dianie na Slovensku

25.07.2020 | 20:50
  1
Členovia občianskeho združenia Prinášame nádej Pavol Forisch, Stanislav Žiaran a Václav Nedvěd poskytli nové informácie o tom, kto mal hlavný záujem zakrývať stopy o obchodovaní s Vadalovcami.

Bývalý redaktor Plus 7 dní novinár Ivan Mego v roku 2018 v diskusnej relácii TA3 Téma dňa povedal, že sa venoval téme talianskej odnože mafie Ndranghety, no článok o tom v týždenníku Plus 7 dní nevyšiel, lebo mu tému „zhora“ vo vydavateľstve stopli „Bolo to skrátka stopnuté z vrchu. Ten motív stopnutia som sa nikdy nedozvedel…..“

Preto ju posunul „tam kde by vyjsť mohla“ a tak sa jej niekoľko mesiacov venoval zavraždený novinár Ján Kuciak. Mego a Kuciakom spolu viackrát telefonovali, hlavne kvôli témam, ktoré spolu preberali.

Podľa informácií Mega zavraždený novinár Kuciak mal tému už takmer hotovú. „Pracoval na nej niekoľko mesiacov. Práve preto, tie informácie, ktorými ja disponujem, sú toho charakteru, že sú jedným z hlavných motívov aj pre políciu,“ dodal. Ja som chodil do terénu a konfrontoval som ľudí, a on bol pri počítači a hľadal informácie, povedal Mego a ďalej dodal, že pri pátraní narazili na to, že mafia mala na Slovensku väzby, aké, nechcel bližšie špecifikovať.

Mego pracoval v týždenníku Plus 7 dní približne 10 rokov a písal hlavne o témach spojených s kriminalitou, políciou, podsvetím. Týždenník Plus 7 dní s ním začiatkom februára 2018 nečakane ukončil spoluprácu. Prečo? To obe strany odmietli špecifikovať.

Týždenník Plus 7 dní vlastní od roku 2014 spoločnosť Penta a z textových správ cez aplikáciu Threema sme sa všeci dozvedeli, že Haščák jeden zo spolumajiteľov Penty ako sám napísal svojmu kamarátovi Kočnerovi „veľakrát som ti s mojimi mediami vyšiel v ústrety. Nerátal som to, ale môžem to pre pamäť zrátať. O niektorých prípadoch som ti ani nehovoril. Z týchto slov Haščáka vyplýva, že riadil jednotlivé redakcie z portfólia Penty a určoval, ktoré správy je nutné stopnúť alebo upraviť, aby mohli byť uverejnené.

Prečo a kým bola správa novinára Ivana Mega o Talianskej mafii na východe Slovenska stopnutá v penťáckom týždenníku, keď tu bola príležitosť zverejniť prepojenie Antonia Vadalu na špičky Smeru? Tento „spoločenský“ penťácký týždeník si vždy dokázal vychutnať články smerujúce proti Ficovi.

Šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej povedal, že posledný článok, na ktorom Jano robil, vyjde. A vyjde v čo možno najkratšom čase. Napokon článok na Aktuality.sk vyšiel s poznámkou: Záver článku chýba, autor ho už nestihol dokončiť. Aj keď mali údajne novinári k dispozícii materiály a témy, na ktorých Ján Kuciak robil, tak do dnešného dňa neboli tieto témy, ktorým sa Jano Kuciak venoval zverejnené aj keď po vražde sľubovali, že jeho prácu dokočia. Šéfredaktor Bárdy nedokončil ani len ten jeden článok a talianskej mafii na Slovensku.

A prečo? Pretože obchodným partnerom Antonia Vadalu bol cez svoje spoločnosti Aspin a Zet partner aj Jozef Špirko. Áno, práve ten Jozef ŠPIRKO – bývalý žralok z PENTY, víceprezident Republikovej únie zamestnávateľov a ten, ktorý písal niekoľkým politickým subjektom stranícke programy a to hlavne strane Igora Matoviča OĽANO. Okrem iného je v poslednej dobe o ňom počuť aj v súvislosti so niekoľkoročným súdnym bojom o spoločnosť Ekotrend Myjava a dve poľnohospodárske družstva – PD Poriadie a PD Polianka.

Spoločnosť Aspin dnes bývalého partner finančnej skupiny Penta Jozefa Špirka kúpila v roku 2011 časť pivovaru v Rimavskej Sobote. Druhú časť až do nedávna vlastnila spoločnosť Terra real, ktorá patrí VADALOVCOM. Po zatknutí Antonia Vadalu a jeho vydaní do Talianska kúpila túto časť pivovaru ďalšia Špirkova spoločnosť Zet partner, ktorá je ze 100% vlastnená spoločnosťou Aspin.

Otázkou je prečo sa nikto z novinárov nezaujímal o túto časť biznisu Vadalu, a o to aký veľký bol tento biznis mezi Pentou a Vadalovcami? – Pretože sa o Talianoch nesmelo písať. Čo to máme na Slovensku za novinárov, čo ani nedokážu na googli zistiť z otvorených zdrojov verejne dostupné informácie o vlastníkoch nehnuteľnosti či prepojení firiem. Todová, Bárdy, Vagovič a ostatný čo sa Kuciakovím témam po jeho smrti akože venovali sú Lipšicovi a Haščáskovi zapredanci a asi aj hlupáci.

Ale čo taký Tom Nicholson? Kamaráti sa s Lišpičom aj Haščákom?

Neprišiel na prepojenie s PENTOU? Zatajil ich obchodné vzťahy úmyselne a účelovo, aby kryl skutočných objednávateľov? VADALU akosi rýchlo zatkli a ešte rýchlejšie vydali do Talianska, čo je pochopiteľné, keďže potrebovali zahladiť stopy po obchodných stykoch so Špirkom z PENTY. Veď, čo keby začal Vadala na Slovensku spievať. To by sa asi Špirko so Slávom zapotili.

Okrem tohto, v Rimavskej Sobote sa páči aj rodine ďalšieho spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka. Jeho brat Miroslav Haščák v roku 2010 cez svoju spoločnosť H-REAL vstúpil do spoločnosti ELITON, ktorá v tom čase vlastnila areál bývalého cukrovaru v Rimavskej Sobote. Spoločnosť Eliton v čase keď do nej vstúpila Haščákova spoločnosť H-REAL nabídla areál bývalého cukrovaru do predaja formou dobrovoľnej dražby a v tej ho získala spoločnosť RS – real, ktorá sa do roku 2010 nazívala Medicínské Technologie a vlastnil ju penťácky ProCare. Po zmene názvu tejto spoločnosti sa jej jediným spoločníkom stala sesternica bratov Haščákovcov Mária KURUCOVÁ z Ďurkovej. Po prevode areálu bývalého cukrovaru na nového vlastníka RS -real, previedol MIROSLAV HASCAK svoj obchodný podiel maďarskému podnikateľovi Norbertu Vörösovi a spoločnosť Eliton bola premenovaná na Voroston a od roku 2011 táto spoločnosť nezverejňuje žiadne účtovné závierky. Norbert Vörös kúpil v roku 2011 ešte jednu slovenskú spoločnosť, ktorá od tej doby taktiež neuverejňuje žiadne dokumenty.

Takže zhrňme si komu najviac prospela dvojnásobná vražda dvoch nevinných mladých ľudí Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej  – OĽANO, SAS, ZA ĽUDÍ a apolitický chrapúň Šeliga, Sme rodina. Stranám, ktoré na námestiach po vražde Kuciaka organizovali protesty a chceli “PREBRAŤ MOC”, alebo ako sa vyjadrila NICHOLSONOVÁ „TU JE TREBA PREVRAT!“

Prevrat  vyhovoval osobám a politickým stranám financovaným  a podporovaným Pentou, ktorá Kuciakovou získala kompletný politický vplyv na dianie na Slovensku, zastaví alebo bude manipulovať vyšetrovanie GORILY a zbaví sa svojich oponentov. Tiež sa zbavili svedka obchodov so Špirkom a Vadalu použili aj proti Smeru a Róbertovi Ficovi, aby ho politicky znemožnili, na čo zneužili kontakty Vadalu s Troškovou.

Členovia Občianskeho združenia Prinášame nádej Pavol Forisch, Stanislav Žiaran a Václav Nedvěd

Zdroj: eurorespekt.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti