Krajniak bude opäť ministrom práce. Pred týždňom avizoval, že do ministerského kresla sa nevráti

07.04.2021 | 14:17
  16
Milan Krajniak (Sme rodina) prekvapivo odstúpil z postu ministra práce 15. marca uprostred koaličnej krízy.

Milan Krajniak by sa po troch týždňoch mal vrátiť na čelo ministerstva práce. Informoval o tom predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Dodal, že s návrhom súhlasil predseda vlády Eduard Heger.

Informovali už aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tá je podľa slov Kollára pripravená Krajniaka do funkcie menovať už v piatok.

Krajniak prekvapivo odstúpil z postu ministra práce 15. marca uprostred koaličnej krízy. Podľa vlastných slov to urobil ako gesto pre rýchlejšie ukončenie krízy. „Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa aj niečoho vzdať,“ povedal pred tromi týždňami pri oznámení demisie.

Dočasne vedie rezort Krajniakov stranícky kolega a minister dopravy Andrej Doležal.

Krajniak odstúpil deň po tom, ako súd poslal do väzby bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, ktorý bol nominantom Sme rodina a blízky priateľ Krajniaka. Po jeho demisii sa objavovali špekulácie, že Krajniak chce byť novým šéfom tajnej služby, on tieto úvahy dementoval. 

Neskôr chcela Sme rodina nominovať na post ministra práce svojho poslanca Jozefa Hlinku, prezidentka Zuzana Čaputová však k nemu mala výhrady a žiadala, aby na čele rezortu stále výraznejšia osobnosť. Hnutie tvrdilo, že svoju nomináciu prehodnocuje, koncom minulého týždňa sa špekulovalo aj o výmene rezortov s OĽaNO, ktoré by si vzalo ministerstvo práce a Sme rodina by dostala ministerstvo pôdohospodárstva. To sa však napokon neudialo.

Avizoval, že sa nevráti, kritizoval "tebareflexiu"

Milan Krajniak ešte minulý pondelok na facebooku oznámil, že sa na post ministra práce nevráti. 

„Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že nebudem členom vlády E. Hegera. Aj preto, že som dal demisiu s vedomím, že podávam demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”. To je moja reflexia posledných týždňov. Eduarda Hegera mám rád a považujem ho za čestného človeka. Želám mu v pozícii premiéra i v osobnom živote všetko dobré. Budem v parlamente podporovať jeho vládu," tvrdil v statuse.

Písal tiež o tom, že sa nechce tváriť, akoby sa nič za posledné týždne vládnej krízy nestalo. „Za situáciu, v ktorej sme, nie sú zodpovední len M. Krajčí a I. Matovič. Nemyslím si, že stačia tieto dve „Tebareflexie“ a môžeme ísť ďalej akoby sa nič nestalo. Za situáciu vo vládnej koalícii i na Slovensku sú minimálne rovnakým dielom zodpovední aj ďalší. V duchu vyššie napísaného nechám na nich, aby voči sebe vyvodili zodpovednosť, aby urobili sebareflexiu a prípadne zvážili, že sa vymenia. Alebo zmenia."

Zdroj: postoj.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti