Krajčí si na boj s dezinformáciami a vládnu propagandu najal kariérneho cenzora Jakuba Godu

13.09.2020 | 13:35
  12
Aj na tomto príklade vidieť, ako sa ľudia napojení na zahrančním financované mimovládky postupne infiltrujú do štátnej správy.

Jakub Goda, liberálny aktivista a bloger denníka N, ktorý sa v minulosti pričinil o vyradenie mesačníka Zem&Vek z reťazca Billa, sa dnes uchytil na ministerstve zdravotníctva. Pýtate sa, čo tam robí, keď nemá v zdravotníckej oblasti vzdelanie, ani prax? Nuž, v súčasnosti (aj v súvislosti s koronou), sa podľa ministerstva šíri na Slovensku toľko „dezinformácií“, že si na boj proti nimi treba najať profesionála.

Písanie blogov pre „nezávislý“ a kadekým sponzorovaný denník, ako aj pričinenie sa o cenzúru periodika s inými názormi, je zrejme pre orgán štátnej správy dostatočnou kvalifikáciou, aby takéhoto človeka začal platiť z peňazí nás všetkých.

Informoval o tom denník N, ktorý nezabudol zdôrazniť, že Goda  „študoval na Fakulte managementu UK a neskôr filozofiu, politické vedy a ekonómiu na Univerzite v Yorku vo Veľkej Británii. Získal novinársku cenu za najlepšie texty uverejnené na blogu.“

To už nespomenul, že išlo o novinársku cenu sorošovskej Nadácie otvorenej spoločnosti. Aj na tomto príklade vidieť, ako sa ľudia napojení na zahrančním financované mimovládky postupne infiltrujú do štátnej správy. Ale tiež aj to, ako zúfalo málo skutočne kvalifikovaných ľudí má súčasná koalícia k dispozícii.

„Na ministerstve pracujem na dohodu v sekcii reformnej agendy, ktorú vedie Oskar Dvořák a ktorá spadá pod štátnu tajomníčku Janu Ježíkovú. Mojou úlohou je prichádzať s nápadmi a plánom, ako by ministerstvo malo reagovať na dezinformácie, ktoré sa na internete šíria. Ich počet sa za posledné roky zväčšuje,“ uviedol Goda a pokračoval: „Začali sme oficiálnu komunikáciu s predstaviteľmi Facebooku, ktorí majú na starosti strednú a východnú Európu. Treba na nich trochu tlačiť, že tu je aj Slovensko, treba sa nám venovať. Je tu veľké množstvo dezinformácií a máme pocit, že sa nám Facebook dostatočne nevenuje.“

Zdroj: zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti