KOTLEBA NEPREHRAL, PREHRALO SLOVENSKO

17.03.2019 | 09:29
  3
Kampaň slovenského Trumpa bola vedená absolútne neprofesionálne s podcenením mediálnej politiky.

Prieskumy sa tentoraz nemýlili a účastníkov druhého kola predpovedali správne. To je hádam jediná pozitívna správa volebnej noci. V druhom kole sa stretnú ideovo rovnakí kandidáti. Rozdiel bude iba v pohlaví a riadiacom centre. Národní a kresťanskí voliči budú voliť menšie zlo. Tým bude pre mnohých práve Maroš Ševčovič, ktorého ovláda Brusel, čo je v tomto prípade lepšie, ako by ho riadili USA a oligarchovia, ktorí majú pevne v rukách Zuzanu Čaputovú.

Príprava na 2020

Výsledky prvého kola prezidentských volieb však ukázali niekoľko zaujímavých faktov. Marian Kotleba síce odobral hlasy Štefanovi Harabinovi, ktorý sa vďaka nemu nedostal do druhého kola, no na druhej strane svojou neoblomnosťou to bol práve on, kto dostal do druhého kola Maroša Ševčoviča, a to bol podľa kuloárnych informácií cieľ. Zároveň si svojím konaním potvrdil predvolebné prieskumy, ktoré predpokladajú ĽS Naše Slovensko dvanásťpercentnú podporu.

Ak Smer-SD nedá pokyn na zrušenie Kotlebovcov tesne pred parlamentnými voľbami, tak si Marian Kotleba pripravil pevnú pôdu na dosiahnutie ešte vyššieho výsledku ako v roku 2016. Aj keď sa ocitol v predvolebnom boji na štvrtom mieste, neprehral. A ak by nekandidoval Harabin, bol by zrejme dosiahol oveľa vyššie percento, pretože mnohí jeho voliči v týchto voľbách volili práve Harabina, ktorý nemá nálepku „fašista“.

Neprofesionálna kampaň

Slovenský Trump, ako ho označovali počas volebnej kampane, prehral svoj boj aj pre Kotlebu, no príčiny treba hľadať aj vo vlastných radoch. Jeho kampaň bola vedená absolútne neprofesionálne s podcenením mediálnej politiky. To je večná slabina národných a kresťanských kandidátov, ktorí do svojho tímu nikdy nepustia profesionálov. A tu je výsledok: v druhom kole nie je zástupca národných síl. Harabinov tím žil v uzavretej bubline pochlebovačov, kritiku a dobre mienené rady nepripúšťali, lebo ich priaznivci im hovorili niečo iné.

Veta „Idem vyhrať“ je správna, pretože každý súťažiaci musí veriť, že vyhrá, ale rozprávať po sčítaní viac ako šesťdesiatich percent hlasov, že idem vyhrať a som na treťom mieste, zdevalvovala osobu Štefana Harabina. Zároveň sa potvrdili slová politológa Romana Michelka, že alternatívne médiá dnes stále nemajú takú silu, aby dokázali vyprodukovať lídra. Stále platí, že celoštátne televízie majú zázračnú moc. O výsledkoch volieb rozhodli televízne debaty, v ktorých Štefan Harabin prehral.

Z nich jednoznačne ťažila Čaputová, Šefčovič a samozrejme Marian Kotleba, ktorý je rétoricky mimoriadne dobre podkutý. Rovnako platí, že na národnej strane sa nikdy nevie stretnúť kapitál s know-how. Do tímu slovenského Trumpa sa dostalo mnoho žoldnierov a amatérov. Profesionálov nemali radi, pretože tí im hovorili pravdu a tú nechceli počuť. Lepšie znie od pritakávačov, ako dobre to robia. Nuž, ako sa hovorí, ich starosti na ich hlavu. To však Slovákom nepomôže, pretože v týchto voľbách išlo naozaj o veľa.

Výsledky ukázali, že občania prahnú po zmene, a tú v tejto chvíli predstavuje ťažká liberálka a Antislovenka Zuzana Čaputová, hoci pre štvrtinu národa zo zúčastnených voličov ňou nie je a ani nebude. No čísla nateraz hovoria jasne.

Nakoniec národ si zaslúži to, čo si zvolí.

Zdroj: extraplus.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti