Kotleba: Nákup transportérov napriek silným rečiam SNS nepodporuje náš priemysel

05.08.2019 | 14:40
  2
Poslanci za ĽSNS chcú armádny tender za stovky miliónov eur preveriť.

Ministerstvo obrany plánuje obstarať transportéry 4x4 za stovky miliónov eur bez aktívnej účasti slovenského obranného priemyslu, táto požiadavka však v pôvodných dokumentoch bola. Tvrdia to poslanci parlamentu za stranu Mariana Kotlebu ĽSNS s tým, že tento tender je podľa nich potrebné preveriť.

V súčasnosti ho na podnet rezortu obrany kontroluje Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý bude informovať o výsledku po skončení preverovania. Definitívne slovo pri transportéroch napokon bude mať zrejme vláda a premiér Peter Pellegrini. Na vozidlá plánuje rezort obrany vynaložiť 321 miliónov eur bez DPH, ďalšie investície pôjdu do výzbroje či špecializovaných systémov.

"Pôvodne hovorili dokumenty, ktoré odobrila vláda, aj o zapojení domáceho obranného priemyslu. Ja sa pýtam, prečo táto požiadavka v definitívnom dokumente k súťaži na transportéry 4x4 nie je? Počúvali sme veľké vyhlásenia Slovenskej národnej strany a rezortu obrany o tom, ako chcú podporiť domáci priemysel a napokon bude zrejme všetko inak," povedal poslanec NR SR a predseda ĽSNS Marian Kotleba na tlačovom brífingu.

Podľa Kotlebu je potrebné sa pýtať na tieto skutočnosti kompetentných, ktorí zmenili znenie dokumentov. "Treba sa pýtať na vedení SNS, Ministerstve obrany SR a Úrade vlády SR, prečo vynechali túto požiadavku. Nech povedia, prečo to tak je a ak menili znenie alebo zadanie, nech vysvetlia daňovým poplatníkom, prečo," dodal predseda ĽSNS.

Zdroj: ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti