Kotleba mal pozitívny test na Covid-19. Do karantény by mal ísť podľa neho celý parlament

23.10.2020 | 08:28
  9
Predseda ĽSNS sa zároveň opýtal, či sudkyňu Ruženu Sabovú budú v súvislosti s jeho zhoršujúcim sa zdravotným stavom počas pojednávania v kauze šeky stíhať za všeobecné ohrozenie.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Marian Kotleba (ĽSNS) mal pozitívny test na nový koronavírus. Informoval o tom na sociálnej sieti. Ako uviedol, upovedomil o tom aj predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina).

Do karantény by podľa jeho názoru mal ísť celý parlament. Poukázal aj na to, že na svoj zdravotný stav upozorňoval sudkyňu Špecializovaného trestného súdu počas súdneho pojednávania 12. októbra. Pýta sa preto, či sudkyňu budú stíhať za všeobecné ohrozenie.

Celé vyjadrenie predsedu ĽSNS:

Priatelia, takže včera som bol na teste a dnes prišiel výsledok. POZITÍVNY!

Čo to znamená?

1. Určite sme sa všetci nakazili na tom gestapáckom súde v pondelok 12. októbra. Nikto z nás pred súdom chorý nebol. A po súde advokáti, aj kolegovia poslanci, aj ja. Darmo som sudkyni vravel, že mi stúpa teplota. Darmo advokáti upozorňovali, že porušuje opatrenie predsedu súdu. Objednávku bolo treba splniť za každú cenu! Budú ju stíhať za všeobecné ohrozenie???

2. Keďže po súde som spolu s kolegami poslancami bol dva dni v parlamente, tak teraz, keď mám pozitívny test, by mal ísť celý parlament do 10-dňovej karantény. Pôjde? Alebo zas sme na Slovensku rovní a rovnejší? Ľudia maximálne po 6tich, ale 150 poslancov v parlamente nie je problém. Fakt som zvedavý.

3. Kollárovi som už písal.

Kollár oslovil Mikasa

Kollár uviedol, že nechal osloviť hlavného hygienika, pretože má na starosti režim v parlamente, ktorý má výnimku, lebo na jednom mieste sa nachádza 150 poslancov plus tristo zamestnancov Národnej rady. Čaká na jeho usmernenie.

„Idem z klubu OĽaNO a oni nie sú ochotní zasadať, kým nie sú pretestovaní. Boja sa a boli by ochotní testovať sa okamžite,“ uviedol Kollár. V piatok medzi siedmou a deviatou je pripravenmé testovanie poslancov v nemocnici sv. Michala v Bratislave, do­dal.

O kotlebovcoch povedal, že „v kuse s nimi boli problémy, lebo pre nich je to chripôčka a nakoniec tú chripôčku dostali… v tomto je jedno veľké šťastie, že s nimi sa nikto nedruží“.

„Tým, že sedia v prvých radoch, takže ani na nikoho nedýchajú zhora, nekašlú zhora,“ uviedol Kollár. Som presvedčený, že Kotleba nebol ešte infekčný a nikoho nenakazil, iba ak svojich kolegov,“ verí Kollár.

Šeliga: Poslanci sa nechajú otestovať antigénovými testami

V súvislosti s pozitívnym testom poslanca Národnej rady (NR) SR a šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu na ochorenie COVID-19 sa v piatok (23. 10.) o 9.00 h bude hlasovať o prerušení 16. schôdze NR SR do utorka 27. októbra. Na sociálnej sieti Facebook o tom informoval podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).

Následne sa podľa neho poslanci parlamentu od 10.00 h nechajú otestovať antigénovými testami v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Pretestovaní budú aj zamestnanci parlamentu.

"Sú to rovnaké antigénové testy, ktoré budú použité pri testovaní na Orave a v Bardejove. Poslanci chcú ísť príkladom všetkým občanom, aby sa nechali otestovať aj oni," skonštatoval Šeliga.

Zdroj: info.sk / Facebook Marian Kotleba / pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti