Konšpiračná teória sa mení na realitu: Boj proti hotovosti je závažnejší ako tušíme.

25.02.2017 | 20:58
  0
MICHAEL SNYDER varuje pred zdanlivo nenápadnými krôčikmi, ktoré však s istotou smerujú k celosvetovej totalite, akú by si nevedel predstaviť ani Orwell.

Vyzerá to, že agenda globalistov v Spojených štátoch dostáva momentálne poriadne na frak. Ale to neznamená, že to úplne vzdali. Naopak. Pokusy tak či onak odstrániť Donalda Trumpa sú čoraz intenzívnejšie. A súčasne v prostredí Európskej únie sa práve odohráva jeden z najväčších pokusov o vytvorenie spoločnosti bez hotových peňazí. 

Už vlani v máji sme sa dozvedeli, že 500-eurová bankovka má byť úplne stiahnutá z obehu. A pred pár týždňami vydala Európska komisia nový Akčný plán. Ten členské štáty inštruuje, aby v mene „boja s terorizmom“ preskúmali „možnosť pracovať so stropmi na hotovostné transakcie“. Akčný plán sa zaoberá možnosťou „zákazu hotovostných platieb nad určitú hranicu“ a tvrdí, že takýto zákaz by mal zahŕňať „virtuálne meny (ako Bitcoin) a predplatené nástroje (ako napríklad predplatené kreditné karty), ak sú používané anonymne“.

Akčný plán, samozrejme, taktne mlčí o tom, kde by mal tento „strop“ byť. Vieme však, že Španielsko už zakazuje hotovostné transakcie nad 2 500 eur, Taliansko a Francúzsko potom dokonca zakázali transakcie nad 1 000 eur. Rozhodne ale ide o skvelý spôsob, ako bez veľkého hurhaja previesť spoločnosť na fungovanie bez hotovosti. Maximálna hranica na hotovostné transakcie, ktorá sa bude časom znižovať, spôsobí, že si väčšina ľudí zvykne a vlastne si ani nevšimne, že sa niečo deje.

leftTuristi, groše môžete nechať doma

V Európe je už dnes napokon veľa krajín, kde je problém platiť v hotovosti. Napríklad vo Švédsku už mnoho bánk hotovosť ani neprijíma, ani nevydáva. Asi 95 % všetkých obchodných transakcií prebieha bezhotovostne. Takže Švédsko síce hotovosť oficiálne nezakázalo, ale jej použitie proste nie je praktické. Väčšinu turistov šokuje, keď zistia, že si za fyzické peniaze už nekúpia ani lístok na autobus. 

Európa sa teda už niekoľko rokov posúva smerom k zákazu hotovosti. Akčný plán má však tento pohyb výrazne urýchliť. Samozrejme, v mene boja proti praniu špinavých peňazí a proti terorizmu. No to je, samozrejme, len miniatúrna časť celej pravdy. Dobre to zhŕňa server Anti-Media, keď hovorí: „Ciele, ktoré si Akčný plán údajne stanovuje, sú síce teoreticky hodnoverné, ale je evidentné, že motivácia ich dosiahnutia nie je ani zďaleka podobne ušľachtilá.“

Vtip celého cirkusu je jednoznačný: V spoločnosti, ktorá skutočne opustí hotovosť, budú môcť vlády a ďalšie mocné figúry sledovať pohyb a aktivity kohokoľvek a kedykoľvek. Bez výnimky. A na to, aby mali prístup k bezhotovostnému platobnému systému (a tým aj k prežitiu), sa budú musieť všetci podriadiť akýmkoľvek požiadavkám, ktoré na nich bude vláda klásť. Skrátka, celá populácia bude dokonale bezbranná. 

Potenciál pre nastolenie tyranie nebývalých rozmerov je priam astronomický. Zaujímavé je, ako málo ľudí znepokojuje tento posun k bezhotovostnej spoločnosti, ktorý vidíme nielen v Európe, ale aj inde po svete.

India... Kto bude ďalší?

V Spojených štátoch už takisto silnie volanie po úplne bezhotovostnej ekonomike. Napríklad bývalý hlavný ekonóm Medzinárodného menového fondu nedávno agitoval v článku pre The Wall Street Journal za zrušenie stodolárovej bankovky: 

„Úrady a policajné orgány považujú za jednoznačné a jasné, že papierové peniaze, predovšetkým stodolárová bankovka, umožňujú fungovanie zločinu: vydieranie, úžeru, pranie špinavých peňazí, obchodovanie s drogami a bielym mäsom, korupciu verejných úradníkov, nehovoriac o terorizme. Existujú, samozrejme, alternatívy hotovosti – takzvané kryptomeny, surové diamanty, zlato alebo predplatené kreditné karty –, ale pre mnoho kriminálnych transakcií je hotovosť stále menou číslo jeden. Má výhodu absolútnej anonymity, prenosnosti, likvidnosti a takmer univerzálnej využiteľnosti.“

Na ázijskom kontinente sa potom odohráva dosť podobné predstavenie. Legendárny kráľ investorov Jim Rogers komentoval to, čo sa momentálne deje okolo zákazu hotovosti v Indii, v jednom zo svojich nedávnych podcastov takto: 

„Čoskoro príde čas, kedy si nebudete môcť kúpiť ani kávu bez toho, aby vás vďaka tomu nemohli sledovať. Vlády navyše využijú podobné situácie na vojnu proti hotovosti, ktorá im umožní väčšiu kontrolu nad obyvateľstvom. 

Vlády sa vždy starajú predovšetkým samy o seba. To je stará pesnička, stará celé stáročia. India nedávno urobila niečo, čo do podobnej mozaiky krásne zapadá. Len tak mimochodom stiahla z obehu 86 % vlastnej meny a uzákonila, že je nelegálne utratiť pri jedinej transakcii viac ako – ak sa nemýlim – ekvivalent 4 000 dolárov.“

Peniaze a čipy

Prečo vidíme rovnaké pohyby po celej planéte? Pretože ide o globálne ciele. Len čo „globalisti“ eliminujú hotovosť, umožní im to zaviesť kontrolu nad celým ľudstvom v takej miere, v akej sme to ešte v známej histórii nezažili. 

Ďalším logickým krokom, ktorého sa dnes mnoho komentátorov obáva, je zavedenie nejakej formy mikročipového identifikačného systému. Aby ste sa mohli pohybovať a prežili v „mašinérii“ bez hotovosti, budete potrebovať svoj čip, ktorý vás jednoznačne identifikuje. 

V súčasnosti by niečo také milióny ľudí na zemeguli odmietli. Ale aj napriek tomu vidíme, ako sa táto naša budúcnosť hrozivo približuje: Ešte pred časom by bol ktokoľvek, kto by hovoril o zavedení čipovania v planetárnom aj menšom meradle, považovaný za blázna a konšpiračného teoretika. Lenže dnes je to iné – pozrite sa napríklad do Nevady, kde miestna legislatíva považuje za potrebné navrhnúť uzákonenie protizákonnosti čipovania ľudí  bez ich slobodného súhlasu. Zdôvodnenie je zaujímavé: 

„Senátorka Becky Harrisová sa vyjadrila, že zákon proti nútenému čipovaniu ľudí je potrebnejší, než sa zdá, pretože k podobným veciam na niektorých miestach sveta už dochádza. Senátny návrh č. 109 požaduje, aby bol za zločin triedy C považovaný skutok, kedy bude niekomu nedobrovoľne implantovaný rádiový frekvenčný identifikátor, napríklad takého typu, aký sa dnes používa pre zvieratá. Návrh zákona vznikol na podnet jedného z voličov, vysvetľuje republikánka zvolená za Las Vegas.“

rightNemáme čas spať na vavrínoch

Zdá sa vám, že sa zákonodarcovia zbláznili? Potom si vypočujte, čo sa deje inde vo svete. Hovoríme predovšetkým o súkromných spoločnostiach, ktoré už s podobnou technológiou experimentujú. Napríklad belgická spoločnosť NewFusion začala zamestnancov čipovať namiesto vydávania populárnych „kartičiek do práce“: 

„Belgická marketingová spoločnosť sa rozhodla urobiť krok, ktorý poznáme zatiaľ len z ríše sci-fi, a ponúkla zamestnancom čipové karty umiestnené v ich telách. Čip obsahuje osobné údaje a vstupné heslá do IT systémov spoločnosti aj do hlavnej budovy. Nahrádzajú doterajšie identifikačné karty. 

Kontroverzné zariadenia vzbudzujú pochybnosti ohľadom osobnej bezpečnosti a zdravia nositeľov aj bezpečnosti vlastnej prevádzky. Okrem toho nie je jasné, či nemôžu umožniť sledovanie ich nositeľov.“

Podobné technológie totiž často začínajú ako „dobrovoľné“ – a v okamihu, keď ich akceptuje dostatočné množstvo ľudí, je veľmi jednoduché z niečoho, na čo je populácia zvyknutá, urobiť povinnosť. 

Žijeme na jednej z kľúčových križovatiek ľudskej histórie. To, že Donald Trump vyhral prezidentské voľby, naozaj neznamená, že sa agenda globalistov zmení. Aj keď sa udrží pri moci – treba mať na pamäti, že obyvateľstvo Spojených štátov predstavuje len päť percent svetovej populácie. 

Mimochodom, keď vás zaráža termín globalisti a pokladáte ho za ďalší výlet do ríše konšpiračných teórií, potom vedzte, že ide o termín, ktorý používa aj denník The New York Times, keď opisuje „globálnu elitu“ a jej „globálnu agendu“. 

Je to bitka na život a na smrť. Nemôžeme mrhať čas v domnení, že sme vyhrali. 

Zdroj: theeconomiccollapseblog.com
Preklad: protiprud.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti