Komunistická strana Slovenska ani po inaugurácii nepovažuje Čaputovú za prezidentku Slovenskej republiky

17.06.2019 | 11:33
  1
Vyhlásenie ÚV KSS k inaugurácii pani Zuzany Čaputovej za prezidentku Slovenskej republiky.

Ústredný výbor Komunistickej strany Slovenska na svojom riadnom rokovaní dňa 15. júna 2019 v Žiline prijal jednomyseľne nasledujúce vyhlásenie:

Komunistická strana Slovenska v tejto chvíli, ani po oficiálnom akte inaugurácie, nepovažuje pani Zuzanu Čaputovú za prezidentku Slovenskej republiky.

Dokiaľ nebude nespochybniteľne právne preukázaná právoplatnosť jej zvolenia, dokiaľ nebudú vylúčené všetky pochybnosti o právnej legitimite priebehu volieb, považujeme právny akt jej oficiálneho uvedenia do funkcie za akt nulitný.

Máme za to, že jej inaugurácia v tomto čase, z dôvodu, že doposiaľ neprebehlo vyšetrenie a vyvrátenie riadne, v zmysle práva a ústavy Slovenskej republiky podaných námietok občanov, je vykonaná v rozpore s platným právom Slovenskej republiky a inauguračné mediálne divadlo poriadané jej priaznivcami z radov politických manipulátorov túto nezákonnosť len umocňuje.

Konáme tak preto, že si už konečne po tridsiatich rokoch bezprávia, porušovania zákonov najvyššími politickými predstaviteľmi Slovenska želáme nastolenie, dodržiavanie a vyžadovanie dodržiavania práva pre všetkých, nielen pre slabých, nemajetných a bezmocných.

V Žiline dňa 15. júna 2019

Ústredný výbor Komunistickej strany Slovenska

Harabin spochybnil inauguráciu Čaputovej a platnosť volieb až do rozhodnutia Ústavného súdu o jeho sťažnosti

Neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin spochybnil nadchádzajúcu inauguráciu prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Argumentuje tým, že Ústavný súd (ÚS) SR ešte nerozhodol o jeho sťažnosti v oblasti výsledku prezidentských volieb.

"Ako je možné, že pri neukončenom volebnom procese ideme v našom štáte vymenovať prezidenta? (...) Bude jej mandát platný, ak Ústavný súd nerozhodne do 15. júna? A budú potom všetky rozhodnutia platné, keď bude inaugurácia bez rozhodnutia Ústavného súdu?" pýtal sa Harabin na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Čaputová by sa podľa neho mala zodpovedne postaviť k tejto veci a bez rozhodnutia Ústavného súdu odmietnuť prezidentskú inauguráciu. Harabin tvrdí, že hlava štátu nemôže byť vymenovaná v prípade akýchkoľvek pochybností, dokazovanie musí podľa neho vykonať Ústavný súd. Harabin hovoril o potrebe zbaviť volebný proces prezidenta akýchkoľvek pochybností.

 

Zdroj: kss.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti