VIDEO: Kollár vyvádza s horalkami pod vplyvom drog?

23.08.2021 | 10:20
  35
Šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár ešte v roku 2016, keď nebol predsedom Národnej rady Slovenskej republiky zverejnil na sociálnej sieti bizarné video.

Internetom koluje video šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára, v ktorom politik pôsobí mierne rozrušene. Video je z roku 2016, keď sa snažil vtedajší predseda parlamentu Andrej Danko „skultúrniť“ národnú radu. V tom čase bol Kollár opozičným poslancom a na protest zverejnil video, v ktorom umlátil ikonický slovenský keksík topánkou.

Pred niekoľkými rokmi riešil parlament najmä vyčíňanie vtedajšieho poslanca za OĽANO Igora Matoviča, ktorý nosil na rozpravy rôzne transparenty. Andrej Danko sa preto rozhodol trochu skultúrniť parlament a prišiel s návrhom zmeny rokovacieho poriadku. Išlo napríklad o obmedzenie dĺžky času prejavu poslanca na 20 minút či zákaz donášať si jedlo do rokovacej sály. V tom čase to nebolo po vôli väčšine opozičných poslancov, ktorý hovorili o obmedzovaní. Kollára to evidentne vzalo viac a tak sa rozhodol natočiť video. „Našťastie pomenoval vinníka, ktorý deštruuje tento svätostánok,“ hovorí vo svojom prejave súčasný predseda parlamentu.

Prvým vinníkom mala byť spodná bielizeň. „To sú nohavičky pani poslankyne Cigánikovej. A máme ešte jedného vinníka. Ale o to nebezpečnejšieho. Je to zákerný vinník a kvôli nemu si zaslúžime, aby sme boli obmedzení. Áno, je to Horalka,“ nechal sa uniesť politik. „Ja vám za seba môžem sľúbiť a za všetkých našich poslancov, že my už nikdy nebudeme jesť Horalky. Ani tajne,“ vyhlásil Kollár a následne keksík umlátil topánkou. Neskôr zdôraznil, že išlo o žart.

„Dôležité bude to, že nám obmedzia slovo,“ dodal na záver. To sa nakoniec aj stalo, pretože v októbri 2016 schválil novelu zákona o rokovacom poriadku.

Kollárovo video, ktoré je staré už niekoľko rokov, však znova začalo kolovať sociálnymi sieťami. Môže za to zrejme tzv. keksíková kauza, keď sa časť ľudí rozhodla ignorovať cukrovinky pochádzajúce z I.D.C Holdingu. Majiteľ Sedity Pavol Jakubec totiž vyhlásil, že neočkovaní by mali sedieť doma.

Kollárove video zdieľala aj bývalá podpredsedníčka parlamentu Anna Belousovová, ktorá ho aj štipľavo okomentovala. „Video je staršie, ale dokonale ilustruje, ako to dopadne, keď to niekto preháňa s užívaním psychotropných látok. Voliči Sme rodina si môžu vychutnať, koho nám dotlačili do čela parlamentu,“ upozornila. „Prvým predsedom Slovenskej národnej rady bol Jozef Miloslav Hurban- evanjelický kňaz, spisovateľ, novinár a vedúca osobnosť povstania v roku 1848. Dnes je na čele NR SR toto indivíduum s pochybnou minulosťou aj prítomnosťou a podľa všetkého s rôznymi závislosťami a úchylkami,“ dodala Belousovová.

Zdroj: ereport.sk / inenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti