Kolíková na hulváta právne nadiktovala členom komisie, že Lučanský sa zabil sám

05.01.2021 | 09:50
  33
Bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin aj opozičný Smer-SD kritizovali prejudikovala dôvodov smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského zo strany Márie Kolíkovej.

"Opoziční poslanci, Kotleba, Saková, Saloň prijatím poverenia od Kolíkovej, aby sa stali členmi jej vyšetrovacej komisie nesporne potvrdili, že sú politicky skorumpovaní, alebo nepríčetní. To sa viaže aj na poslanca Európskeho parlamentu Radačovského, ktorý ju požiadal, aby sa mohol stať členom tejto komisie. Bez najmenších pochybnosti Kolíková dala členom komisie právne poverenie arogantne výlučne “iba” na vyšetrenie samovraždy," uviedol bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin v reakcii na text listu šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) členom kontrolnej komisie na vyšetrenie okolností smrti policajného generála Milana Lučanského.

"Inými slovami sa môže stať, že kedykoľvek sa komisia dostane do pozície, že by išlo o zabitie, či vraždu, členovia strácajú poverenie. Kolíková už teraz na hulváta právne nadiktovala členom komisie, že Lučanský sa zabil sám," pokračuje Harabin.

"Prečo zriadila potom komisiu na vyšetrenie smrti Lučanského? Nie náhodou preto, aby jej politická komisia iba potvrdila, čo ona už sama zistila? No takého „tupého človeka“ ako je Kolíková potom treba naozaj hľadať so sviečkou v kope sena. Alebo je to rafinovaný zámer?" pýta sa na záver bývalý minister spravodlivosti.

https://www.aktuality.sk/clanok/853200/na-rovinu-s-ministerkou-kolikovou-lucanskeho-nezbili-dozorcovia-zabil-sa-sam/

Smer-SD: Kolíková už má výsledok príčiny smrti generála Lučanského

„Je škandalózne, že náš poslanec Marián Saloň sa už v dekréte o vymenovaní do kontrolnej komisie zriadenej ministerkou spravodlivosti M. Kolíkovou dozvedel jej výsledok. Teda, že tragédia bola samovraždou. Práve pochybnosti o tom, či ide o samovraždu, sú jedným z dôvodov vzniku tejto kontrolnej komisie. Jej úlohou je zistiť pravdu, ako sa tragédia v skutočnosti stala a čo jej predchádzalo. Ak si ministerka myslí, že strana SMER - SD bude v kontrolnej komisii len štatistom, veľmi sa mýli. Budeme dôsledne sledovať všetky kroky a pýtať sa na nezrovnalosti v jednotlivých tvrdeniach zodpovedných! Už dnes existujú dve rôzne verzie o tom, v akej polohe našli telo M. Lučanského a vážne znepokojenie vyvoláva aj svedectvo jeho manželky, že na krku nevidela žiadne stopy svedčiace v prospech oficiálnej verzie úmrtia,“ uvádza vo svojom stanovisku strana Smer-SD.

Zdroj: InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti