Koho nakoniec v eurovoľbách podporil Štefan Harabin?

23.05.2019 | 15:06
  9
Sudca Najvyššieho súdu SR a neúspešný kandidát na slovenského prezidenta sa vyjadril s kým v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu sympatizuje.

Končiaca sa kampaň do eurovolieb vyvolala otázky aj o tom, či sa Štefan Harabin otvorene vyjadrí podporu nejakému kandidátovi alebo politickej strane. Otázka koľko zo 310 000 hlasov, ktoré ho volili za prezidenta patrí Harabinovi aj keby išiel do straníckej politiky, sa nedá odhadnúť. Uchádzačov o jeho podporu bolo viacero.

Najbližšie prirodzene sa k Harabinovi hlásil šéf jeho kampane, ktorý je zároveň kandidátom číslo 2 do eurovolieb za Kuffovu KDŽP, bývalý viceguvernér NBS Marián Tkáč. Komu teda najjasnejšie prejavil svoju podporu?

Po prezidentských voľbách svojim voličom 21. marca na Facebooku upriamil pozornosť na Mariána Tkáča, Viliama Oberhausera a Mariána Servátku, ktorí vstúpili do Kuffovej KDŽP s tým, že treba podporovať tých, ktorí chcú v politike presadzovať to, čo on presadzoval v kampani a ocenil, že Kuffovci sa nebáli jednoznačne vysloviť podporu jeho kandidatúre.

V Slobodnom vysielači 2. apríla na otázku koho majú voliť jeho priaznivci v eurovoľbách a či sa majú pridať ku strane kuffovcov KDŽP odpovedal. „Pán Marián Kuffa je čestný človek. Ak sa politická strana jeho brata dostane na politickú scénu, bude to len prínosom pre prorodinnú, prokresťanskú a provlasteneckú politiku.“

Dňa 14. mája 2019 Štefan Harabin vyzdvihol druhého kandidáta KDŽP do eurovolieb, redaktora Slobodného vysielača Tomáša Janca z KDŽP. Na svojom FB profile ho nazval vlasteneckým kandidátom, “ktorý je v zhode aj s mojim presvedčením a programom a bude jedným z tých mála kandidátov, o ktorých budem pri voľbe uvažovať.”

Dňa 17. mája Štefan Harabin uverejnil na svojom profile vyjadrenie svojho synovca Slavomíma Harabina, v ktorom vyjadruje, že má podporu svojho strýka Štefana Harabina. Toto vyjadrenie následne zapracoval do informácie o stave podaní na ústavný súd aj denník SME. Slavomír Harabin je kandidátom Národnej koalície.

Harabinov synovec bol tento týždeň aj hosťom relácie Dopoludnie na InfoVojne sa Adrianom:

Zdroj: svetlosveta.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti