Koaličné útoky v Sýrii povedú k chaosu v medzinárodných vzťahoch, odkázal Putin

16.04.2018 | 14:00
  0
Ruský prezident pripomenul Washingtonu zodpovednosť za krviprelievanie v v bývalej Juhoslávii, Iraku a Líbyi.

Vojenský útok Spojených štátov a ich spojencov namierený proti Sýrii, vážne poškodil sýrsky mierový proces. Oznámil to ruský prezident Vladimír Putin, ktorý v tejto súvislosti varoval aj pred vážnymi dôsledkami pre celý svet.

"Ak tieto činy, ktoré sú v rozpore s Chartou OSN, budú pokračovať aj naďalej, povedie to k chaosu v medzinárodných vzťahoch,“ vyhlásil šéf Kremľa po telefonickom rozhovore so svojim iránskym náprotivkom Hasanom Ruháním.

Obaja lídri si vymenili svoje názory na situáciu v Súrii po raketových útokocch zo strany USA, Spojeného kráľovstva a Francúzska, ktoré sa zamerali na vojenskú a civilnú infraštruktúru Sýrskej republiky. Prezidenti Ruskej federácie a Iránu odsúdili konanie západných štátov a označili ho ako nezákonný krok, ktorý škodí sýrskemu mierovému procesu.

Ruský prezident sa pred tým vyjadril, že Washington uskutočnil „agresiu proti zvrchovanému štátu, ktorý stojí na čele boja proti terorizmu“ a dodal, že útok bol vykonaný v rozpore s „princípmi medzinárodného práva ", pretože ho neodsúhlasila Bezpečnostná rada OSN.

Putin Spojeným štátom pripomenul, že nesú veľkú zodpovednosť aj za krviprelievanie v bývalej Juhoslávii, Iraku a Líbyi.

Zdroj: rt.com / rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti