Klub 500 na margo vyhrážok ministra Hegera voči Sotákovej firme hovorí o zneužití štátnej moci

04.08.2020 | 19:58
  8
Môžeme bližšie pozrieť na jeho firmu, na jeho minulosť a povedať si, aká je jeho kredibilita," uviedol v rozhovore pre sme.sk Heger.

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) v rozhovore pre sme.sk reagoval na vyjadrenie šéfa Klubu 500 Vladimíra Sotáka, ktorý tvrdil, že štát blokuje finančnú pomoc z Bruselu. "S pánom Sotákom som sa viackrát rozprával a toto bolo od neho veľmi nekorektné. Ak chce vykopať vojnovú sekeru, nech sa páči. Ale potom sa môžeme bližšie pozrieť na jeho firmu, na jeho minulosť a povedať si, aká je jeho kredibilita," uviedol v rozhovore Heger.

Minister financií tiež upozornil na fakt, že na Slovensku máme viacero inštitútov a asociácií ako Inštitút finančnej politiky, Republikovú úniu zamestnávateľov, Asociáciu zamestnávateľských zväzov a združení či Asociáciu priemyselných zväzov. "Títo ľudia nekričia. Kričí pán Soták. Otázka je, prečo kričí pán Soták," povedal v rozhovore Heger.

Heger naznačil, že za opakovanými "reklamáciami" Sotáka môže byť politika, povedal, že je to človek blízky Robertovi Ficovi.

Podľa Klubu 500 boli Hegerove vyjadrenia "znepokojivé, nakoľko proti takémuto zneužitiu štátnej moci sa v princípe nedá brániť" a naďalej trvajú na potrebe diskusií o udržaní zamestnanosti v domácich fabrikách. Vo svojom vyjadrení Klub spomenul, že na Slovensku zamestnáva viac ako 32-tisíc ľudí.

Soták však opakovane prízvukoval, že finančná pomoc štátu je v oblasti udržania zamestnanosti nedostatočná.

"Cieľom predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka bolo upozorniť na to, že je ohrozená až štvrtina pracovných miest v domácom priemysle, nakoľko vláda opakovane neschválila dostatočné zdroje na udržanie zamestnanosti po koronakríze," uviedol Klub v stanovisku.

"Príspevky na udržanie zamestnanosti sú určené priamo konkrétnym zamestnancom, ktorým trvá pracovný pomer, a ktorých pracovné miesto sa zamestnávateľ zaväzuje udržať," dodal. 

Podľa Klubu 500 má vláda dostatok finančných prostriedkov na to, aby pomohla udržať zamestnanosť vo všetkých firmách.

"Toto všetko sa navyše deje v čase, kedy Slovensko podľa slov predsedu vlády dostalo možnosť čerpať obrovskú podporu zo zdrojov EÚ vo výške až 44 miliárd eur."

Zdroj: finweb.hnonline.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti