KlimEKOmenizmus OSN s podporou Vatikánu: Gréta má dostať nobelovku a možno ju vyhlásia za svätú, mladí trpia ekoúzkosťou, narodili sa v uhlíkovom hriechu vďaka ľahostajným rodičom

10.10.2019 | 15:15
  1
Petícia podpísaná 31 487 americkými vedcami uvádza, že globálne otepľovanie je nepotvrdená hypotéza.

Médiá cenzurujú klimatické fakty, navyše pomáhajú budovať z podvodníckej antivedy doslova klimatické náboženstvo. Podstatou veci je, že klimatológovia stavajú dlhodobé predpovede vývoja svetovej klímy na počítačových modeloch, pričom čím katastrofickejší model vyprodukujú, tým viac peňazí dostanú na ďalší výskum. Klimatický panel OSN (IPCC) v modeloch zanedbal dlhodobé i krátkodobé prírodné cykly a aj to, že najväčším skleníkovým plynom je vodná para. 

Aféry novodobej cirkvi

Agendou OSN je zavedenie celosvetovej vlády, títo „vedci“ len produkujú čísla a grafy na politickú objednávku zjednotenia sa na „záchranu“ planéty. OSN je úplne skorumpovaná organizácia, ktorej vedenie krylo zneužívanie detí v Stredoafrickej republike a dokonca vyšetrovalo whistleblowera Andersa Kompassa. OSN ako cirkev kryje zneužívanie detí a šíri dogmu o globálnom otepľovaní (GO). 97 %-ný konsenzus o ľuďmi spôsobenom globálnom otepľovaní (AGO) je mýtus.

Pôvodkyňa tohto tvrdenia, historička vedy Naomi Oreskesová, do zoznamu nezahrnula články prominentných vedcov ako Richard Lindzen, John Christy, Sherwood Idso a Patrick Michaels, ktoré konsenzus spochybňovali. Okrem toho je chybná aj metodológia. Štúdia publikovaná v roku 2014 v prestížnom časopise Nature ukázala, že abstrakty (krátke popisy článkov vo vedeckých časopisoch) často obsahujú tvrdenia, ktoré nie sú obsiahnuté v texte vedeckého článku. V svojej knihe Merchants of Doubt (Obchodníci s pochybnosťami) táto pseudovedkyňa okrem iných kiksov píše, že berýlium (ktorého atómové jadro obsahuje len 4 protóny) je ťažký kov. V skutočnosti sa názory odborníkov rôznia. Okrem toho pravda nezáleží na dohode a modeloch, ale na potvrdených pozorovaniach. Výsledkami však OSN manipuluje, ako vidno na aférach Climategate, Glaciergate, Pachaurigate, Africagate, Amazongate atď.

Aféra Climategate vypukla po zverejnení hacknutej emailovej komunikácie prispievateľov IPCC z Climate Research Unit na Východoanglickej univerzite, ktorí falšovali namerané údaje a napriek tomu riaditeľ CRU Phil Jones ostal vo funkcii ešte 7 rokov.
 
V ľadovcovej afére (Glaciergate) IPCC v svojej 4. správe (rok 2007) tvrdil, že himalájske ľadovce sa pravdepodobne do roku 2035 (namiesto 2350) zmenšia na pätinu, pričom prevzal „tlačovú chybu“ z agitačnej brožúry ekoaktivistov World Wildlife Fund (zakladateľom tohto fondu je princ Filip a prezidentom britskej pobočky  je princ Charles). Od roku 1999 sa tento hoax šíril celé desaťročie.

Pačaurího aféra (Pachaurigate) spočívala v tom, že hoci šéf klimatického panelu OSN Rádžendra Pačaurí ustál „nezávislé“ vyšetrovanie, keď jeho známeho Carla Carrara zvolili za miestopredsedu 3. pracovnej skupiny IPCC, rezignoval kvôli sexuálnemu škandálu (napísal erotický román o skazenom klimatológovi).

Africká aféra (Africagate) – IPCC v správe z roku 2007 tvrdil, že v roku 2020 v niektorých štátoch môže úroda plodín závislých na zrážkach klesnúť o polovicu, čo môže ohroziť poľnohospodársku výrobu a dostupnosť potravín v mnohých afrických krajinách. Informácia pochádzala zo štúdie, ktorú napísal Maročan obchodujúci s emisiami, hoci závery naznačuje len marocká správa pre OSN, ostatné naznačujú opak. Ekologický program OSN tiež v roku 2002 varoval, že takmer polovica Afriky trpí dezertifikáciou a najhoršie je na tom Sahel, no porovnanie satelitných snímok s rozdielom 20 rokov ukázalo zazelenanie.

Amazonská aféra (Amazongate) – Štvrtá správa IPCC tvrdila, že 40 % amazonskej džungle by mohlo drasticky reagovať aj na drobný pokles zrážok. Lenže Richard North, ktorý predtým odhalil Africagate, zistil, že išlo o nepotvrdenú správu od ekoaktivistov WWF. Výrok o 40 % dokonca pochádzal z článku pre deti, kde stromy majú slnečné okuliare. Zrážky v Amazónii v 70. rokoch prudko vzrástli a odvtedy postupne klesajú.

Ekoryžovanie bývalých plantážnikov

Huličovi marihuany Alovi Gorovi matematika v škole nešla a vyhýbal sa jej (zdroj: Wikipédia). Akú váhu má jeho nobelovka za mier (udelená aj vrahovi stoviek detí dronmi Obamovi) oproti nobelovke za fyziku Ivara Giaevera, ktorý vystúpil z Americkej fyzikálnej spoločnosti na protest proti zavádzaniu klimatického náboženstva? Vypočuj si Giaeverovu prednášku a popozeraj štúdiu, ktorá s využitím dát zo satelitov NASA ukázala, že ľad v Antarktíde pribúda. Tzv. „klimatická kríza“ je krízou informovanosti a teda aj súdnosti.

Preto emeritný profesor aplikovanej geológie na Univerzite G. D'Annunzia v Pescare-Chieti a bývalý rektor a prezident Talianskej geologickej spoločnosti Umberto Crescenti zorganizoval v lete so spoluautormi knihy Clima, basta catastrofismi (Klíma nepozná katastrofy) petíciu vedcov proti klimatickému alarmizmu. Stovky nezávislých klimatických vedcov a profesionálov, ktorí sa pripojili k iniciatíve talianskych vedcov, medzitým podpísali list adresovaný európskym papalášom, kde vyhlasujú, že nie je stav klimatickej núdze a hoci neexistuje vedecký dôkaz o nebezpečnom otepľovaní spôsobenom CO2, opatrenia na zníženie jeho  koncentrácie devastujú divú prírodu.

Hlavným cieľom petície je informovať politikov, aby nezastávali potrebnosť eliminácie oxidu uhličitého. Laureát Nobelovej ceny za fyziku a bývalý generálny riaditeľ CERN-u Carlo Rubbia, ktorý s autormi petície súhlasí, usporiadal na túto tému prednášku v talianskom senáte, no odvtedy jeho názor nikoho nezaujíma. Rovnako dopadol vynikajúci fyzik Antonio Zichichi, ktorý tiež zaujal skeptický postoj. Profesor Mario Giaccio v uvedenej knihe jednu kapitolu ukončil slovami: „Aby sme úspešne vyriešili problém zmeny klímy na planéte vo vedeckom chápaní tohto javu, je potrebné urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sa o klímu prestali starať veľké financie.“ 
 
No tie sa o klímu starať sotva prestanú. Osem európskych krajín (bývalé koloniálne mocnosti Francúzsko, Portugalsko, Španielsko, Belgicko, Holandsko a okrem nich aj Luxembursko, Dánsko a Švédsko) podpísalo, že chcú na účel boja proti zmene klímy vynaložiť až štvrtinu rozpočtu EÚ na najbližšie obdobie 2021 – 2027. Súčasný šesťročný program končiaci o rok umožnil únii minúť viac ako 900 miliárd eur, štvrtina je okolo 225 miliárd eur. 

Slovenskí demagógovia a šíritelia poplašnej správy

A čo Slovensko? Aktualizovaný integrovaný národný energetický a klimatický plán na obdobie 2021 – 2030 má SR predložiť do konca roka. Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia Norbert Kurilla uviedol, že vďaka schválenej novele zákona o obchodovaní s emisnými kvótami môže Slovensko počítať do roku 2030 s 1,5 miliardy eur, ktoré môžu ísť na energetickú efektívnosť, obnoviteľné zdroje energie, obnovu elektrických rozvodov a transformáciu uhoľných regiónov. 


„V nasledujúcej dekáde sme iba touto novelou zabezpečili približne 2,5 miliardy eur na klimatické a environmentálne politiky do roku 2030. Okrem toho sú tu európske štrukturálne a investičné fondy, ktoré ponúkajú pre Slovensko asi 2 miliardy eur do roku 2027,“ priblížil Kurilla (tento „odborník“ absolvoval  medzinárodné vzťahy na Ekonomickej univerzite v Bratislave). Ako zásadné vníma Kurilla aj prihlásenie sa k uhlíkovej neutralite. Na základe štúdie vypracovanej so Svetovou bankou ministerstvo pripravuje nízkouhlíkovú stratégiu, na vládu by mohla ísť v prvom polroku 2020.



Podobných „odborníkov“ je dosť aj vo vedení kedysi prestížnych slovenských univerzít a vedeckých pracovísk, odkiaľ bez hanby ovplyvňujú labilných tínedžerov k účasti na klimatickom štrajku „za požiadavku klimatickej spravodlivosti pre všetkých ľudí i všetko živé na tejto planéte“.

Univerzitu Komenského výzvou na účasť na štrajku zastúpil expert na občianske právo prof. Marek Števček (menovaný za profesora Kiskom, tento rok ho vymenoval aj za rektora UK), Slovenskú technickú univerzitu strápnil člen Mensa Slovensko, prof. Miroslav Fikar z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie (za rektora STU ho takisto tento rok vymenoval Kiska) a najprestížnejšie vedecké pracovisko u nás, Slovenskú akadémiu vied, brutálne zdiskreditoval slovenský materiálový vedec prof. Pavol Šajgalík, ktorý získal titul RNDr. na Prírodovedeckej fakulte UK a titul kandidát vied na Fyzikálnom ústave SAV, preto by mal mať predpoklady sa v klimatologických hoaxoch zorientovať. V roku 2015 Kiska Šajgalíka vymenoval za predsedu SAV, dovtedy bol podpredsedom pre ekonomiku. 

Samozrejme Kiska uvedených pánov mohol vymenovať do funkcií len na základe platného hlasovania v inštitúciách, o ktorých vedenie sa uchádzali. Je zrejmé, že funkcie rektorov a predsedu SAV sú politické, nie vedecké. Je však obrovskou hanbou, ak predseda SAV ako prvý signatár podpíše infantilnú výzvu Nestrácajme čas!, zbúchanú nie práve inšpirovanými grafickými dizajnérmi na čele s kurátorkou Dianou Majdákovou, známou už z predchádzajúcich pokusov ohlupovať občanov na námestiach a obhajovať aktivity Sorosa. Šajgalík mal dokonca tú drzosť, že na tomto podujatí osobne rečnil! 

V auguste 2015 adresovali traja slovenskí klimatológovia Alexander Ač, Pavel Matejovič a Jozef Pecho otvorený list slovenskému prezidentovi, vláde a parlamentu. Ľudstvo je podľa nich na pokraji katastrofy a Slovensko sa môže už čoskoro zaradiť do zoznamu ohrozených krajín. Stotožňujú sa s Johnom Kerrym, ktorý nazval klimatické zmeny najstrašnejšou dnešnou zbraňou hromadného ničenia. V článku na Topkách z roku 2015 sa dokonca píše, že „14 z 15 najteplejších rokov sa vyskytlo v tomto storočí, čo dokazuje, že vplyv ľudskej činnosti na globálnu klímu rastie s bezprecedentnou rýchlosťou“. Toto je bezprecedentná neznalosť alebo bezprecedentná drzosť a klamstvo. U odborníkov zrejme tá druhá možnosť. Najmä ak upozorňujú, že „to, čo dnes pozorujeme, sa malo podľa klimatických modelov diať až v polovici tohto storočia“ a „realita je teda ešte horšia, ako najpesimistickejšie klimatické scenáre“. Podľa nich klimatické zmeny súvisia aj s migračnými vlnami z Afriky a Blízkeho východu. 

Klimatológ Jozef Pecho v rozhovore pre Trend tvrdí, že zdražovanie potravín je veľmi závažný dôsledok zmeny klímy: „Farmári sa začínajú čoraz viac ozývať, pretože sucho, ktoré je jedným z najočividnejších prejavov meniacej sa klímy, im výrazne predražuje produkciu, nakoniec vidieť to aj na čoraz drahších potravinách.“

Ceny nielen potravín však rastú, lebo inflácia. Cenotvorbu ovplyvňujú aj rôzne sadzby DPH a podľa stránky energie-portal.sk ich negatívne ovplyvňujú aj regulácie ako „podiel národných výrobkov v obchodnej sieti“ a množstvo iných faktorov (neustále sa meniaca cena energií, práce, či zdrojovej poľnohospodárskej komodity).

Očistiť cenu potravín na úroveň seriózneho argumentu vo vzťahu ku zmene klímy tak nie je vôbec jednoduché. Ani neočistená cena nijaký závratný rast cien potravín nepotvrdzuje. Takže Jozef Pecho zjavne šíri mýtus o vplyve globálneho otepľovania na ceny potravín na Slovensku.

V tom, že Pecho, Ač a spol. žijú v paralelnom vesmíre, ma utvrdil Ačov blog na Sme z marca 2016 s názvom Zlý deň pre klimaskeptikov: padol ich posledný argument. Píše tam, že nejaký čas trvá, kým sa teplo uvoľnené z oceánov dostane do vyšších vrstiev atmosféry. Aj preto sa rekordné teploty v nižších vrstvách troposféry prejavili až neskôr, avšak pomerne výrazne. Ač nepohrdol ani pozvaním do rádia Slobodný vysielač (hoci bol prítomný len cez Skype), napr. pred rokom bol hosťom relácie V prvej línii.

Ak pretrváva „ekologická úzkosť“

Ak niekoho o nezmyselnosti boja proti oxidu uhličitému nepresvedčili uvedené fakty, mal by si naštudovať správy Nevládneho medzinárodného panelu o zmene klímy (NIPCC), pozrieť na Petition Project, kde je petícia podpísaná 31 487 americkými vedcami, pričom 9 029 má titul PhD. Tvrdia, že globálne otepľovanie je nepotvrdená hypotéza. Mal by si pozrieť a šíriť americký dokument Veľký podvod s globálnym otepľovaním (v češtine), vysielaný aj na ČT2. Veľmi odporúčam aj knihu Vítězslava Kremlíka Obchodníci se strachem, recenzovanú okrem iného dlhoročným geofyzikom Českej akadémie vied Pavlom Kalendom a pripomienkovanú strunovým fyzikom Lubošom Motlom, ktorý 3 roky pôsobil na Harvarde (a aj Motlov príspevok na klimatickej konferencii, v angličtine).

No a čerstvá správa na záver – tím čínskych vedcov skúmal cyklické zmeny klímy a prišiel k záveru, že Zem by sa mohla čoskoro ochladiť. Vedci pod vedením doktorky Wu Jing z Čínskej akadémie vied preskúmali 10 000 rokov starý vulkanický sediment a zistili, že zimy na severe Činy sú posledných 6 000 rokov teplejšie. Za oteplením podľa nich môže byť zmena slnečnej aktivity a interakcia medzi povrchnom mora a atmosférou v Pacifiku, vedúca k striedaniu teplých a studených období v rámci 500-ročného cyklu. Výsledky tohto výskumu korešpondujú s výsledkami štúdie z roku 2014, pri ktorej skúmanli 5 000 rokov staré sedimenty. Jej záver bol, že aktuálna teplá fáza v najbližších desaťročiach skončí a prejde do 250 rokov trvajúcej studenej fázy.

Nedávno uverejnili japonskí vedci v renomovanom časopise Nature článok o tom, ako dokáže ovplyvniť klímu kozmické žiarenie. O niečo neskôr publikoval v Nature britsko-ruský výskumný tím výsledky výskumu, podľa ktorého je svetová klíma do značnej miery ovplyvnená rôznymi prírodnými cyklami.

Zvláštne, predok klimatickej záškoláčky Grety Thunbergovej, fyzik Svante Arrhenius sa obával malej doby ľadovej a v zvýšených emisiách CO2 videl možnosť tento hroziaci trend zvrátiť. Ale čo z toho, keď sa to klimafii nehodí. Počet podpisov prominentných klimatológov a ich vedeckých kolegov pod list adresovaný generálnemu tajomníkovi OSN sa koncom septembra vyšplhal na viac ako 500. V populárnom českom videu je ukázané, že Grétini rodičia sú kryptokomunisti šíriaci dogmu uhlíkového dlhu, ba až hriechu (podľa nich sme už za bodom zlomu). Vlastne sme už ako ľudstvo minuli svoj uhlíkový limit a deti sa rodia ako uhlíkoví dlžníci a hriešnici. Tomuto šialenému náboženstvu sa treba rázne postaviť, kým si to odnesú naše peňaženky. Zvlášť ak na podporu demonštrácie za boj proti klimatickým zmenám zazneli zvony kostola v inak moslimskom Malmö a už v decembri kostol v Limhamn tvítoval „Oznámenie! Ježiš Nazaretský, Greta Thunbergová“. 

Pritom reálnou hrozbou prírode aj ľuďom je rýchlo zavádzaná sieť 5G. V aktivizme proti zavedeniu tejto siete na Slovensku, alebo aspoň za zavedenie zón bez 5G na verejných priestranstvách aj v centrách miest, by boli títo zväčša mladí a naivní ľudia užitoční. Viac o hrozbe 5G v nasledujúcom článku, dnes len priložím 9-minútové video profesora biofyziky Martina L. Palla o účinkoch mikrovlnného žiarenia na ľudský organizmus.

Fedor Pupala

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti