Klan Lunterovcov naberá na sile - otec predseda župy, syn podpredseda

29.04.2019 | 12:31
  3
Ledva boli známe výsledky volieb, už starý pán avizoval, že syna Ondreja si do úradu berie so sebou.

Už keď starý pán Lunter kandidoval na miesto župana, hovorilo sa, že je len nosnou raketou, ktorá má na obežnú dráhu vysokej politiky vyviezť svojho syna.

Ambiciózny Ondrej sa mnohým voličom mohol zdať primladý na pozíciu predsedu Banskobystrického kraja. Ale ani to by až tak nevadilo, keby niesol so sebou aspoň aký-taký príbeh. Ten však na rozdiel od svojho otca nemal. Ján Lunter sa vďaka kauze cícerovej nátierky dostal do všetkých médii a paradoxne z nej vyšiel ako hrdina. V boji proti Kotlebovi sa javil ako vhodný súper - síce v dôchodkovom veku, ale neokukaný, bez politickej minulosti, iba s úspešnou firmou za chrbátom. Navyše, šlo o firmu zaoberajúcou sa zdravou výživou, čo je dnes mimoriadne módna téma.

Ledva boli známe výsledky volieb, už starý pán avizoval, že syna Ondreja si do úradu berie so sebou. To okamžite vyvolalo vlnu nevôle. S rodinkárstvom nemáme na Slovensku dobrú skúsenosť a tak sa mladý Lunter oficiálne stiahol. Ostal pri úlohe poslanca a županovho poradcu. Zdržanlivosť vydržala poldruha roka. 

Minulý týždeň odstúpil z pozície podpredsedu kraja Stanislav Horník, ktorý uprednostil úlohu primátora Hriňovej. Najväčší poslanecký klub Nezávislých navrhol na uvoľnené miesto mladého Luntera. Ostatné kluby rešpektovali starú dohodu, že jeden post vicežupana patrí práve takzvaným Nezávislým a Lunterovu nomináciu odobrili.

Ondrej Lunter sa bude venovať hlavne problematike regionálneho rozvoja a dopravy.

Zdroj: plus7dni.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti